برگزاري نشست تربيتي با موضوع شناخت حقيقت وجودي انسان با حضور حجت الاسلام و المسلمين جناب آقاي اصغري كارشناس مسائل فرهنگي مذهبي در مدرسه علميه قدسيه شهرستان بهشهر
برگزاری نشست تربیتی با موضوع شناخت حقیقت وجودی انسان با حضور حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای اصغری کارشناس مسایل فرهنگی مذهبی در مدرسه علمیه قدسیه شهرستان بهشهر
نشست تربیتی با موضوع شناخت حقیقت وجودی انسان با حضور حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای اصغری کارشناس مسایل فرهنگی مذهبی در مدرسه علمیه قدسیه شهرستان بهشهر برگزار گردید.
حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای اصغری با توجه به حقیقت و شناخت انسان بیان داشت: یکی از گرایش های فطری انسان ها گرایش به زیبایی است. خداوند هر گرایشی که برای زیبایی در درون ما خلق کرده است در بیرون هم خلق کرده است. مثلا اگر آب خلق نمی شد ما هم تشنه نمی شدیم. دوست داشتن زیبایی ها در همه هست هم به صورت مادی هم معنوی. خداوند در سوره ی صافات آیه 6 می فرماید: ما آسمان دنیا را با ستاره ها زیبا کردیم. امام علی علیه السلام می فرماید: زینت البواطن اجمل زینت الظواهر؛ زینت های باطنی زیباتر از زینت های ظاهری است.
وی افزود: خدا زیباست و زیبایی را دوست دارد. خداوند دوست دارد بندگانش اثر نعمت های خدا را هم ظاهر بکنند. بنده ای که خودش را به فقر و نداری در بیاورد دوست ندارد. خداوند دوست دارد خواهر که به دیدار خواهر و برادر به دیدار برادرش می رود به خودش برسد و بعد برود. التجمل باالاخلاق المومنین؛ زیبایی این است که انسان مومن اخلاق داشته باشد. اسلام دستور آرایش را برای زن داد: استفاده از لباس حریر و زیور آلات. بنابراین بر ماست که قرائت های زیبایی را بدانیم.
ایشان تصریح کرد:دومین گرایش فطری برتری جویی و عزت طلبی است. همیشه بخواهیم از بهترین ها باشیم. این میل و خواسته فقط مربوط به آدم های معمولی و عادی نیست از خواسته های پیامبران و ائمه ی معصومین هم هست که در کنار بهترین ها باشند. خداوند در قرآن سوره ی شعرا از زبان ابراهیم خلیل الرحمان می فرماید: رب حب لی حکما و الحقنی بالصالحین. امام سجاد علیه السلام نیز می فرماید: اللهم فجعل نفسی مطمئنة بقدرک…. محبوبتا فی ارضک؛ مرا در آسمان و زمین محبوب قرار بده.
آقای اصغری اظهار داشت: عزت خواهی چند نوع است و چگونه به دست می آید؟ گاهی این عزت خواهی بر اساس دستورات اسلام و دستورات قرآن است که عزت خواهی مثبت است. گاهی عزت خواهی بر اساس آیه 10 سوره فاطر (من کان یرید الغره) عزت خواهی منفی است. اگر می خواهید از بهترین ها باشید باید دنبال عزت واقعی برویدو زیرا زمانی این نیاز رفع می شود که به سرچشمه ی اصلی برسد. تذل من تشاء و تعز من تشاء، اگر خدا بخواهد انسان را از همه عزیزتر می کند و اگر هم بخواهد همه را ذلیل می کند.
این بهترین ها از کجا به دست می آید؟ اگر کسی می خواهد بهترین باشد باید به مطلق کمال و جلال رجوع کند. خداوند هر روز فریاد می کشد: ای بندگان، من پروردگار عزیز شما هستم. هر کس می خواهد در دنیا و آخرت عزیز باشد از عزیز خودش اطاعت کند. پیامبر اکرم می فرماید: اگر کسی می خواهد شرافت پیدا کند و انس و جن مطیع او شوند نماز شب بخواند. و از مردم آژاری دست بکشد.
وی خاطر نشان کرد: سومین گرایش نیاز به امنیت و آرامش می باشد. امنیت مصداق های زیادی دارد از جمله امنیت خانوادگی. امام علی علیه السلام فرمودند: هیچ نعمتی گواراتر از امنیت نیست. امام صادق علیه السلام نیز فرمودند: سه چیز است که همه ی مردم به آن نیاز دارند: 1.امنیت، از راه قرآن که غیر این امنیت نیت. 2.عدالت، 3.رفاه. الابذکر الله تطمئن القلوب؛ اگر می خواهید آرامش داشته باشید باید به سوی خدا متصل بشوید.
ایشان در پایان خاطر نشان کرد: چهارمین میل، میل به جاودانگی است. شیطان انسان ها را به انگیزه ی جاودانگی اغفال می کند. در حالی که و الاخرة خیر و ابقی. زندگی باید به اندازه ی کفاف و عفاف باشد. پیامبر فرمودند: علی جان وقتی دیدی مردم دنبال آباد کردن دنیا هستند تو به دنبال زیبایی های آخرت باش. جاودانگی در دنیا نیست. اینجا دار مقر نیست دار ممر است.