برگزاري نشست سياسي بصيرتي با حضور دكتر خدادادي در مدرسه ي علميه قدسيه شهرستان بهشهر
برگزاری نسشت سیاسی بصیرتی با حضور دکتر خدادادی در مدرسه ی علمیه ی قدسیه شهرستان بهشهر
نشست سیاسی بصیرتی جهت تعمیق بینش سیاسی طلاب و اساتید با حضور دکتر خدادادی در مدرسه ی علمیه ی قدسیه شهرستان بهشهر برگزار شد.
دکتر خدادادی جایگاه روحانیت از دیدگاه امام را این گونه بیان کرد: امام خمینی می فرماید: خدارا سپاس می گذاریم که از دیوارهای فیضیه گرفته تا سلول های مخوف وانفرادی رژیم شاه و…را خون پاک شهدای حوزه وروحانیت گلگون کرده؛ امروز نیز همچون گذشته شکارچیان استعمار در سرتاسر جهان به سراغ شیردلان روحانیت مخالف شرق وغرب ومتکی به اصول اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه وآله)رفته اند؛ به هر حال خصوصیات بزرگی چون قناعت وشجاعت وصبر وزهد وطلب علم وعدم وابستگی به قدرت هاو مهمتر از همه احساس مسولیت در برابرتوده ها روحانیت را زنده وپایدار ساخته است.
وی افزود: روحانیون وابسته ومقدس نماوتحجرگراهم کم نبودند ونیستند .در حوزه های علمیه هستند افرادی که علیه انقلاب واسلام ناب محمدی (صلی الله علیه وآله)فعالیت دارند .امروز عده ای باژست مقدس مأبی چنان تیشه به ریشه دین وانقلاب ونظام می زنند که گویی وظیفه ای غیر از این نداردند . خطر تحجر گرایان ومقدس نمایان احمق در حوزه های علمیه کم نیست.طلاب عزیزلحظه ای از فکراین مارهای خوش خط وخال کوتاهی نکنند آنها مروج اسلام آمریکایی اند ودشمن رسول الله؛ اولین ومهمترین حرکت،القای شعار جدایی دین از سیاست است که متأسفانه این حربه در حوزه وروحانیت تا اندازه ای کارگر شده است .تا جایی که دخالت در سیاست دون شأن فقیه وورود درمعرکه سیاسیون تهمت وابستگی به اجانب را به همراه می آورد…ضربات روحانیت نا آگاه وآگاه وابسته به مراتب کاری تر از اغیاز بوده است.
ایشان با بیان آمار روحانیان شهید در کشور با توجه به سمت های مختلفی که داشتند تصریح کرد: باید مراقب بود که تفکر جدایی دین از سیاست از لایه های تفکر اهل جمود به طلبه های جوان سرایت نکند.
آقای دکتر نقش روحانیون وتاریخ تحولات سیاسی-اجتماعی ایران را خاطر نشان کرد: نقش روحانیون در لغو امتیاز نامه ها، انقلاب مشروطه و سقوط محمد علی شاه، مقاومت علیه رضا خان (مانند مقاومت در برابر جمهوری خواهی او و واکنش در برابر کشف حجاب)، جریان نهضت ملی و ملی شدن صنعت نفت، واقعه سی ام تیر ماه 1331 ه.ش.جریانات سال 1342.ه.ش.و بالاخره انقلاب اسلامی به مراتب بالاتر از نقش احزاب سیاسی در ایران بوده است. روحانیون همواره به عنوان یک گروه ذی نفوذ در ایران، بر صاحبان قدرت فشار می آورده اند.موارد آن را بطور فهرست وار بررسی می کنیم: 1- نهضت تنباکو: حکم تحریم تنباکو از طرف میرزای شیرازی به لغو این امتیاز انجامید.
2- انقلاب مشروطه: نقش روحانیون بخصوص نقش آیة الله سید عبد الله بهبهانی و آیة الله سید محمد طباطبایی در بسیج توده مردم، واضح تر از آن است که محتاج توضیح باشد.اما نکته حایز اهمیت اینکه اگر چه هدف انقلاب مشروطه برپایی حکومت اسلامی نبوده است، اما نقش روحانیون در آن غیر قابل انکار است.
3- لغو قرار داد 1919 م.مرحوم مدرس در این زمینه نقش بسزایی را ایفا کرده اند.سرپرسی کاکس در این زمینه طی نامه ای به لندن، مرحوم مدرس را در راس مخالفان قرار داد معرفی می نماید.
4- مخالفت با جمهوری خواهی رضا شاه: مرحوم آیة الله مدرس، رهبر مخالفان رضا شاه بود.او در این راه، چندین بار مجلس را از اکثریت انداخت. نیکی کدی در این زمینه می گوید: «کودتای 1921 رضا شاه که عمدة به وسیله ژنرال آیرونساید بریتانیایی ترتیب یافته بود، سکولار بود و نیروهای مذهبی فقط در مخالفت با جمهوری خواهی رضا شاه در 1924 م.بود که اهمیت یافتند.
5- نهضت ملی شدن صنعت نفت: در این دوره روحانیون را به سه دسته می توان تقسیم کرد، گروه روحانیون به زعامت آیة الله العظمی بروجردی، بیشتر در پی قوام و استحکام امور مذهبی بودند تا امور سیاسی.گروه دوم که به رهبری آیة الله کاشانی تا سی تیر ماه 1331 ه.ش. از دکتر مصدق حمایت می کردند، به مخالفت با او پرداختند و گروه سوم روحانیونی که تا آخر طرفدار مصدق باقی ماندند.
6- قیام 15 خرداد 1342 ه.ش. و نقش روحانیت در آن.
7- کاپیتولاسیون سال 1343 ه.ش. و نقش امام خمینی (ره) .
8- انقلاب اسلامی و نقش روحانیت در آن.
ایشان در پایان افزود: مقام معظم رهبری در مقابل مذاکرات هسته ای فرمودند: حمایت حکیمانه، نقد منصفانه و رصد هوشمندانه داشته باشید.