جايگاه كتاب در فرهنگ و حاكميت اسلامي
جايگاه كتاب در فرهنگ و حاكميت اسلامي
اسلام، دين انديشه و معرفت، دين دانش و كتاب معنويت است؛ چنان كه مي توان گفت اصولاً آيين آسماني ما، پرچمدار كتاب و كتابخواني در زمين است! اندكي تأمل و كاوش در لابلاي اوراق زرين تاريخ اسلام، اين حقيقت را بر روشني مي مي نماياند.
مقام معظم رهبري با ابراز نگراني از وضعيت كنوني كتاب و كتابخواني، يكي از دلايل لزوم رويكرد به كتاب و كتابخواني را پيشينه ي تفكر و حاكميت اسلامي مي دانند و مي فرمايند:
« من هر زماني كه به ياد كتاب و وضع كتاب در جامعه ي خودمان مي افتم، قلباً غمگين و متأسف مي شوم. اين به خاطر آن است كه در كشور ما به هر دليلي كه شما نگاه كنيد، بايد كتاب اقلاًده برابر اين ميزان، رواج و توسعه و حضور داشته باشد. اگر به دليل پرچمداري تفكر اسلامي و حاكميت اسلام به حساب بياوريد. اين معنا صدق مي كند؛ چون اسلام به كتاب و خواندن و نوشتن، خيلي اهميت مي دهد. اگر هر منصفي به بيانات نبيّ مكرم اسلام و ائمه عليهم السلام و پيشوايان اسلام نگاه كند و ببيند كه اينها در چه زماني به كتاب و كتابخواني دعوت مي كردند و فرا مي خواندند، همهي افسانه ها از ذهنش شسته خواهد شد و خواهد فهميد كه دشمنان اسلام راهي جز اين نداشتند كه افسانه هاي كتابسوزي و كتاب ستيزي را بر سر زبانها بيندازند؛ چون اسلام پرچمدار كتابخواني است».(بيانات در ديدار با دست اندركاران برگزاري هفته ي كتاب 30/7/1375)