مديريت زن درخانواده براي رسيدن به سبك زندگي اسلامي
مديريت زن در خانواده براي رسيدن به سبك زندگي اسلامي
مديريت زن
بعضي از دانشمندان عقيده دارند كه در آغاز، قبايل ابتدايي سازماني كه بتوان آن را با ساده ترين حكومت ها مقايسه كرد وجود نداشته است و تنها سازماني كه مي توانسته، اعضاء خود را ملزم به رعايت قانون واحدي بنمايد«خانواده» بوده، كه زير فرمان پدر يا رئيسي اداره مي شده، كه وظايف متعددي بر عهده داشته است از جمله وظيفه ي حفظ و نگه داري اعضاء خانواده از تجاوز يكديگر، نظارت بر مقررات داخلي و رعايت آن به وسيله ي فرد فرد اعضاء، در چنين خانواده اي در مشرق وجود داشت.
«خانواده» جامعه ي كوچكي است كه نيازمند«مديريت» است و تقسيم عادلانه كار در محيط خانواده ي خود نمونه اي از رعايت عدالت اجتماعي و تدبير در نهاد كوچكي از اجتماعي است. مديريت زن در اقتصاد خانواده در راستاي مديريت مرد است كه شامل اين موارد مي شود: توجه به اقتصاد خانواده، تغذيه ي متناسب با توانايي مرد و وادار نكردن مرد بر آنچه توانايي آن را ندارد.1
هماهنگي در زمينه اقتصادي ، در ايجاد روابط سالم و سازنده نقش مهمي دارد. اگر زن و شوهر هنگام ازدواج، همان گونه كه كفو بودن در اعتقادات ديني را در نظر گرفته اند به كفو بودن در فرهنگ و سطح فكر و هم گوني اقتصادي نيز اهميت دهند، در آينده مسأله و اختلافي دراين زمينه نخواهد داشت، يعني با خانواده ي ازدواج كنند كه در آن طرز فكر هاي اقتصادي، آداب و رسوم ، خلقيات و ارزش هايشان شبيه هم باشد.
نقش مؤثر زن در اقتصاد خانواده و مديريت او در ساماندهي وضعيت خانه بيانگر موقعيت و جايگاه اوست. مديريت او در دخل و خرج و تهيه و مصرف كالاهاي مورد نياز مي باشد. كه با يك برنامه ريزي دقيق كه عبارت است از «تفكر در كليات و جزئيات» برنامه مي تواند براي زندگي اش تصميم گيري نمايد.2.
———————
1. رضا تقوي دامغاني، نگرشي بر مديريت اسلامي ، ص 24
2. حسين خنيفر، مهارت هاي زندگي ، ص 190