نقش نماز در پيشرفت و تعالي جامعه منتظر
نقش نماز در پيشرفت و تعالي جامعه منتظر
1. نماز بازدارنده از جرائم است
يكي از آثار و بركات نماز اين است كه مثل يك اهرم بازدارنده عمل مي كند و انسان را از لغزش و گناه باز مي دارد، چنان كه قرآن كريم مي فرمايد:« وَأَقِمِ الصَّلاةَ إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ».( عنكبوت/45) طبق آمار درصد زيادي از مجرمين و خلاف كاران كساني هستند كه يا از نماز دور هستند و يا اگر هم نماز مي خوانند، بخاطر سبك شمردن و بي توجهي به آن، اثرپذيري لازم را از نماز ندارند، چنان كه امام صادق عليه السلام مي فرمايند:« نماز به همان مقدار كه جلوي گناه را مي گيرد پذيرفته مي شود». لذا اگر روح نماز در جامعه اي دميده شود، قطعاً جرم و جرائم در آن كاسته مي شود و بالتبع چنين جامعه اي بالنده و شكوفا خواهد شد.
2. نماز، اتحاد در جامعه را رقم مي زند
نماز داراي دو بعد فردي و اجتماعي مي باشد و در دين اسلام به نماز جماعت و نماز جمعه ارزش و اهميت فوق العاده اي داده شده است. مسجد نيز به عنوان يك پايگاه عبادي - سياسي از صدر اسلامي تاكنون نقش به خصوصي را ايفا كرده است. در سايه اين تجمعات كه براي اقامه نماز صورت مي گيرد. تمام اقشار جامعه از هر صنف و گروهي كه باشند در كنار هم، سر بر سجده مي گذارند و مشغول راز و نياز مي شوند و اين خود باعث همبستگي و اتحاد بيشتر بين آحاد جامعه مي شود.
3. نماز موجب عزت جامعه اسلامي مي گردد
با توجه به اين كه اكنون عصر رسانه و تبليغات مي باشد، هر گروه و مذهبي كه در هر جاي جهان زندگي مي كند، سعي بر آن دارد كه عقايد خود را به ديگران بشناساند و مروج دين خود باشد . براي شخصي كه در يك جامعه اسلامي زندگي مي كند، چه حركت و عملي با شرافت و با فضيلت تر از اين كه اقتدار اسلام و شكوه مسلمين را زياد كند. لذا انسان با شركت در نماز جماعت قدمي در جهت تقويت اسلام و مسلمين بر مي دارد و در نتيجه جامعه اسلامي مقتدر مي گردد.
4. نماز موجب تعاون در جامعه مي شود
تعاون در سايه مشاركت گروهي مردم صورت ميگيرد، لذا در جماعات مسلمين كه براي خواندن نماز تشكيل مي گردد، نمازگزاران از مشكلات جامعه و حوايج برادران و خواهران ديني خود بيشتر اطلاع پيدا مي كنند ، از طرف ديگر چون شركت در اجتماعات ديني حس انسان دوستي مسلمانان را تقويت مي كند، از اين رو سعي بر آن دارند در حد توان خود به رفع مشكلات جامعه و اشخاص نيازمند بپردازند، به همين دليل شركت در نماز جماعت و نماز جمعه موجب تعاون بيشتر در جامعه مي گردد.( برگرفته از ماهنامه امان، شماره 26، آبان و آذر، 89)