مدرسه علمیه قدسیه بهشهر

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

نكته هاي درباره پژوهش و نگارش

27 آذر 1392 توسط مظلومی

نكته هايي درباره پژوهش و نگارش
1. به هيچ وجه ، در تحقيقات و تأليفاتمان بر «مسموعات» و «منقولات» هر چند مشهور و معروف نيز باشد تكيه نكنيم مگر آنكه خودمان آنها را در منابع قابل اعتبار بيابيم تا اين حديث شريف شامل حالمان نگردد:« لا تُحَدِّثِ الناسَ بِكُلِّ ما سَمِعتَ بِهِ فَكَفي بذلِكَ كِذباً؛ هر چه را شنيدي به مردم نگو؛ زيرا همين براي دروغ بودن بس استـ».1
2. بكوشيم كه فضاي تحقيقات و تأليفاتمان را حقيقتاً از «تحقيق» و «تأليف» به معناي درست و فراگير و با همه ويژگي هاي آن پُر سازيم و با «تحقيق بازي» و «تأليف سازي» آلوده نسازيم و مانند معماران بساز و بفروش ، ما نيز «بچاپ و بفروش » نشويم.
3. بكوشيم كه روحيه« نگرش تحقيقي » و « نگارش تحليلي» را در خود زنده كنيم و روز به روز آن را بپرورانيم.
4. آنچه را در تحقيقات و تأليفات براي خودمان واضح و مفهوم نشده است، براي ديگران توضيح ندهيم و به ديگران تفهيم نكنيم و حتي از ذكر آن نيز بپرهيزيم و عطايش را به لقايش ببخشيم كه ممكن است آثار نامطلوب و نامقبول و حتي نامشروعي را در پي داشته باشد.
5. پژوهش هاي خويش را پس از نگارش نهايي و براي مطالعه و بازنگري و برخورداري از صحت دقت بيشتر، دست كم به دو تن و با ديدگاه پژوهشي و نگارشي و با دو ويژگي دقت داشتن و وقت گذاشتن بدهيم.
6. چنانچه در تحقيقات و تأليفات خويش، از آيات قرآن كريم و روايات شريف معصومان عليهم السلام استفاده مي نماييم، در برداشت از آيات و روايات دقيق باشيم وبه كتاب هاي معتبر تفسيري مراجعه كنيم. در اعراب گذاري آيات و روايات توجه داشته باشيم.
7. اگر ما به اين حقيقت روشن و ساده دست يازيم هر چند با تلقين به خويشتن هم باشد- كه مادرزاد محقق و مؤلف نبوده ايم و همان گونه كه براي فراگيري علوم و فنون ديگر و يادگيري «ضرب زيدٌ عمراً » وقت فراواني را صرف و گاه تلف مي نماييم، براي «محقق و مؤلف شدن» نيز بايد وقت فراواني را صرف كنيم، آن گاه پيش از آغاز هر تحقيق و پژوهشي و هر تأليف و نگارشي، به فراگيري دو فن و هنر مهم روي مي آوريم: يك . روش تحقيق و پژوهش- دو . روش تأليف و نگارش.
8. پيش از فراگيري دو روش پيشين و يا همزمان با آن، بايد روش هاي ديگري را نيز فرا بگيريم و ان گاه خواهيم ديد كه تحقيقات و تأليفاتمان از «صحت» و «سرعت» بيشتري نيز برخوردار شده اند و چه زيبا گفته اند« اگر به من روش ماهيگيري را ياد دهيد بهتر از آن است كه هر روز به من يك ماهي بدهيد» و آن روشها عبارتند از :
1. روش مطالعه و تند خواني؛
2. روش تلخيص و خلاصه نويسي؛
3. روش فيش برداري و يادداشت برداري؛
4. روش تنظيم فيش ها و دسته بندي يادداشت ها؛
5. روش نقد و بازنگري مطالب و يادداشت ها؛
6. روش طبقه بندي كتاب ها و تنظيم كتابخانه؛
7. روش مأخذشناسي و كتاب شناسي؛
8. روش ترجمه؛
9. روش كار با رايانه و استفاده از برنامه هاي رايانه اي.
10. طبق تحقيقاتي كه درباره نام و عنوان 100 كتاب پرفروش دنيا صورت گرفته، اين نتيجه به دست آمده است كه كتاب ها ي با نام و عنوان هاي 3 كلمه اي از بالاترين درصد برخوردار بوده اند. پس بكوشيم كه عنوان هاي 3كلمه اي را براي تحقيقات و تأليفاتمان بيشتر برگزينيم.
11. تلاش كنيد كه مطالبتان را روي برگه «كلاسور بزرگ» و مانند آن بنويسيد تا هرگاه خواستيد، نسبتاً بآساني بتوانيد از مطالب آن بكاهيد و يا بر آن بيفزاييد و آنها را آسانتر كپي نماييد و حروفچين نيز بتواند در هنگام انجام دادن كار خود ، بآساني و در زمان كمتري آنها را جابه جا نمايد.
12. در نوشتن پاورقي دقت لازم را داشته باشيد و اطلاعات كتابشناسي را به طور كامل و صحيح يادداشت نماييد.

 1 نظر

آداب طلبگي ( نحوه ي مباحثه كردن و شيوه ي درس خواندن)

08 مهر 1392 توسط مظلومی

آداب طلبگي


نحوه ي مباحثه كردن و شيوه ي درس خواندن

1- قبل از اين كه در كلاس درس حاضر شويد، درسي را كه استاد قرار است بگويد، مطالعه كنيد تا با بحث مورد نظر آشنا شويد؛ زيرا پيش مطالعه ، در فهميدن درس خيلي موثر است. مثلاً اگر امروز مي خواهيد باب حروف جر از سيوطي يا صمديه را درس بگيريد، اول از عوامل و هدايه، باب حروف جر را مطالعه كنيد، سپس متن درس را بخوانيد و قسمتي را كه متوجه نمي شويد، در كلاس درس حواستان را جمع كنيد و خوب به سخنان استاد گوش فرا دهيد تا آن قسمت، توسط استاد براي شما روشن گردد.
2- بايد در كلاس درس و موقع تدريس استاد خوب گوش فرا دهيد و به اين طرف و آن طرف نگاه نكنيد و يا با ديگري صحبت نكنيد با فكرتان جاي ديگري نباشد و خلاصه اين كه در موقع تدريس استاد، از آنچه باعث مي شود حواس شما به جاي ديگر متوجه شود خودداري كنيد.
3- بعد از تدريس استاد، بايد آن درس را دوباره مطالعه كنيد و براي مباحثه آماده شويد و مطالبي را كه احياناً نفهميديد ، مشخص كنيد تا در حين مباحثه ، رفع شود.
4- روز بعد (درس گذشته را) مباحثه كنيد.
5- بعد از اتمام تحصيل، يكباره كتاب را كنار نگذاريد، بلكه در فرصت مناسب دوباره كتاب را مرور كنيد.
6- بعد از تدريس كل كتاب، توسط استاد، و مباحثه و رعايت موارد ديگر، خودتان آن كتاب را تدريس كنيد، كه علاوه بر اين كه در آن درس خبره مي شويد، زكات علم خود را هم پرداخته ايد.1
7- روزهاي تعطيلي، كتاب را خلاصه نويسي كنيد و پيرامون مطالب كتاب تحقيق نماييد و كتب جنبي ديگري كه متن درسي نيستند، مطالعه كنيد.

——————————–
1. در اين زمينه حضرت امام حسن مجتبي عليه السلام مي فرمايند:« اعلم النّآسَ عِلمَكَ وَ تَعَلم عِلمَ غَيرِكَ؛ علم خودت را به مردم بياموز و علم ديگران را هم ياد بگير». بحارالانوار، ج78، ص111.

 نظر دهید »

وظایف والدین

28 اردیبهشت 1392 توسط مظلومی

وظایف والدین

وظیفه ی والدین د رمراحل مختلف دوران رشد فرزندان خود، حساس و سنگین می باشد. ابتدا باید فرزند را به گونه ای تربیت کرد که صفات حمیده به تدریج در او شکل بگیرند، سپس، به تناسب رشد کودک، کارهای لازم به او آموزش داده شود که نتیجه ی آن در آینده ی کودک مشاهده شود، از جمله، مادر سعی کند، با وضو به کودک شیر دهدو اگر مشقت دارد، تیمم کند و این عمل اثر عجیبی بر فرزند خواهد داشت؛ ذکر صلوات در کنار کودک و رساندن صدای قرآن و دعا به گوش او تأثیر خوبی دارد؛ همچنین، در مراحل مختلف رشد، اوصاف خوب و حمیده را به او آموزش کامل داشته باشند؛ زیرا، که یک حرکت نادرست، فرزند را به آموزش غلط خواهد کشاند. وقتی فرزند، به مرحله ی جوانی رسید مسائل شرعی را به او یاد دهند و او را در جهت کسب صفات معنوی راهنمایی کنند. جوانی، دوران بسیار حساسی است که می توان فرزند را با آموزش صحیح و درست، به خصوص از سوی مادر که همیشه در کنار او است، به سعادت اخروی کشاند؛ در هر حال، بر والدین است که در دوران مختلف رشد کودک، در جهت نیل به سعادت اخروی آنان تلاش نمایند. به خود تلقین نکنند که هنوز کوچک است و وقت زیادی دارد که این اشتباه بزرگی است، به ویژه، این زمان که خطر بزرگی متوجه جوانان عزیز می باشد و والدین نقش اساسی در سرنوشت فرزندان خود دارند.1

——————————–

1. برگرفته از کتاب نصایح مرحوم حضرت آیت الله حاج شیخ میرزا جواد تبریزی قدس سره

 

 نظر دهید »

معرفی سایتsid.ir

15 اردیبهشت 1392 توسط مظلومی

معرفی سایت

sid.ir

در عصر اطلاعات و جهانی که هرگونه توسعه، منوط به دستیابی مستمر و علمی به اطلاعات است، ساماندهی و پردازش اطلاعات و مقالات علمی منتشر شده در نشریات علمی -پژوهشی اهمیتی خاص یافته است. مرکزاطلاعات علمی جهاد دانشگاهی تحت نظارت شورای علمی، خدمات خود را از طریق پایگاه اینترنتی، www.sid.ir به عنوان بانک اطلاعات علمی کشور ارائه می دهد. خدمات عمده ی پایگاهsidعبارتند از:

- جست و جو و ارائه ی چکیده مقالات نشریات علمی- پژوهشی کشور؛

- دسترسی به متن کامل مقالات؛

- معرفی و ارائه ی مقالات نشریات ایرانی نمایه شده در ISI؛

- دسترسی به مجموعه مقالات محققان ایرانی چاپ شده در نشریات بین المللی؛

- سرویس گزارش های استنادی نشریات علمی- پژوهشی کشور(JCR) از طریق تأثیر(IMPACT FACTOR) و شاخص آنی (Immediacy Index)

- معرفی نشریات و نویسندگان مقالات پر استناد؛

- سرویس ارسال الکترونیکی مقالات(Submission Onlin) و رهگیری پیشرفت کار توسط نویسندگان

 1 نظر

معرفی سایت

13 دی 1391 توسط مظلومی

معرفی سایت

www.hadithcity.com

شهر حدیث

با توجه به ضرورت رویکردهای متنوع در نشر معارف اله بیت علیهم السلام و ارائه ی آنها در قالب های نوین و کاربردی و عنایت به فرمایش مقام معظم رهبری در تبیین وظایف برای نشر و همگانی کردن امر حدیث، وب سایت شهر حدیث پایگاهی با گرایش موضوعی احادیث برای مخاطبان جوان و نوجوان می باشد. شهر حدیث، طرحی نو در ارائه ی احادیث نورانی اهل بیت است. طراحان پایگاه تلاش نموده اند تا این احادیث را در قالب شهری مجازی معرفی کنند. این شهر دارای مراکز مختلف و متناسیب با موضوعات حدیثی است. هر یک این مراکز به بخش هایی تقسیم شده است که می توان با ورود به آنها به مجموعه ای از احادیث مرتبط با آن دست یافت. برای افزایش جذابیت، در هر بخش پرسش هایی طراحی شده که کاربران می توانند مجموعه ی روایات را به عنوان پاسخ سؤالات مطالعه نمایند. برای کاربران امکان اظهار نظر و یا نقد و بررسی هر حدیث پیش بینی شده و مخاطبان پایگاه می توانند ازاین طریق به بحث و طرح شبهات و پاسخ به آنها بپردازند . ظرفیبت به وجودآمده در ارائه ی نظرات پیرامون احادیث و پاسخ کاربران دیگر میتواند فضای بحث و مناظره در رابطه با هر حدیث را فراهم آورده و موجب تعمیق فهم احادیث گردد.1

سایت اطلاع رسانی نهج البلاغه: www,balaghah.net

این سایت شامل: متن نهج البلاغه، شرح خطبه ها، شرح حکمت ها، زندگانی شریف رضی و … به 15 زبان زنده ی دنیاست.2

———————————————

1و 2. مجله شمیم یاس

 نظر دهید »
  • 1
  • 2
  • 3
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

مدرسه علمیه قدسیه بهشهر

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

محتواها

  • چکیده تحقیق پایانی : بررسی عوامل اجتماعی مؤثر در بزهکاری زنان در جامعه ایران
  • چکیده تحقیق پایانی : تأثیر ماهواره بر تغییر سبک زندگی اسلامی
  • چکیده تحقیق پایانی : تأثیر ماهواره بر تغییر سبک زندگی اسلامی
  • ولادت حضرت فاطمه سلام الله علیها مبارک
  • گزارش تصویری هفته ی کتاب آبان 97
  • میلاد پیامبر صلی الله علیه و آله
  • نحوه ی تأثیر کتاب
  • هفته ی کتاب و کتابخوانی گرامی باد .
  • معرفی کتابخانه تخصصی قدسیه ( مدرسه علمیه قدسیه شهرستان بهشهر)
  • برگزاری نشست علمی - پژوهشی به مناسبت فرا رسیدن هفته ی کتاب (20 آبان97)
  • نصایح ارزشمند حضرت مجتبی علیه السلام هنگام شهادت
  • دیوان نام شیعیان نزد حضرت مجتبی علیه السلام بود
  • آری من جامانده ام، جامانده ایی که می داند خواهد رفت
  • یقیناً امام حسین علیه السلام کشته ی اشک است؛ هیچ مؤمنی او را یاد نمی کند مگر آنکه می گرید...
  • بقاء طومار فقه و توحید در اثر قیام سید الشهدا علیه السلام
  • آثار سجده بر تربت سید الشهدا علیه السلام
  • کرامت زائر امام حسین علیه السلام
  • اعجاز اربعین حسینی
  • چکیده تحقیق پایانی : آسیب شناسی هویت فرهنگی از منظر اسلام و مکاتب غربی
  • كتابخانه، وسيله خدمت است.
دانشنامه عاشورا

مدرسه علمیه قدسیه بهشهر

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس