مدرسه علمیه قدسیه بهشهر

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

جلوه های شخصیت اخلاقی و علمی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

18 تیر 1391 توسط مظلومی

جلوه های شخصیت اخلاقی و علمی حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
در وجود حضرت زینب (سلام الله علیها)
فاطمه محمدی طلبه پایه چهارم مدرسه علمیه قدسیه بهشهر
4/8/1390

چکیده
پیامبر اکرم صل الله علیه و آله و سلّم می فرمایند: «السَّماواتُ وَ الأَرضُ مِن نُورِ اِبنَتی فاطِمَة، وَ نُورُ إِبنَتی فاطِمَةَ مِن نُورِ الله؛ آسمان ها و زمین از نور دخترم فاطمه آفریده شده و نور دخترم فاطمه از نور خداست» چرا که شخصیت اخلاقی و علمی درخشان فاطمه ی زهرا سلام الله علیها بر فراز شاخصه های مورد پذیرش فطرت قرار دارد. و مي توان از جلوه های اخلاقی ایشان، عبادت توأم با خشوع، اخلاص، ایثار، رازداری، سازش با مشکلات مالی و شجاعت را  نام برد و جلوه های علمی این بانوی عالیقدر ، عصمت ، دانشجو ، برخورداری از علوم لدّنی ، فصاحت و بلاغت در سخنوری ، آگاهی از عالم غیب است. حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در زندگی سخت به کار و تلاش می پرداخت و صفای زندگی را به سادگی آن می دانست. چنانکه آن حضرت بهترین مادر ، خوبترین همسر ، و عالیترین مدیر خانه بود. حضرت زینت کبری سلام الله علیها نیز از چنین جلوه هایی برخوردار و در حقیقت تجلّی شخصیت اخلاقی و علمی فاطمه زهرا سلام الله علیها می باشد. آنچه از خصوصیات اخلاقی و علمی فاطمه زهرا سلام الله علیها به دست ما رسیده ، در مورد زینب کبری سلام الله علیها صدق می کند چرا که ایشان در دامان آن مادر بزرگوار تربیت شده اند و اهداف او را که جز حق و درستی چیز دیگری نبود، ادامه دادند.
کلید واژه گان : ایثار، عصمت، علوم لدّنی، فصاحت، بلاغت، سخنوری.
مقدمه
در تاریخ بشریت مردان و زنان بسیاری یافت می شوند که در علوم و فنون مختلف از نبوغ سرشاری برخورداند و آوازه ی آنان سراسر عالم را فراگرفته است. خاندان پاک و طاهر نبّوی صلّ الله علیه و آله و سلّم نیز مردان و زنانی را در خود جای داده است که اسامی و عناوین بارز و آشکاری در عرصه ی آفرینش و تکوین می باشند و در صف مقّدم کسانی قرار دارند که محال است روزگار امثال آنان را بیابد. (سید محمد کاظم قزوینی ، 1388هـ.ش ، ص 17)
یکی از شخصیت های کمیاب عالم وجود و نشانه ای از ابداعات و نوآوری های آفرینش خداوند متعال و محل ظهور آیات بزرگ الهی و موجب افتخار تاریخ ، حضرت زینب کبری سلام الله علیها ، دختر اولین امام شیعیان ، دومین زن بزرگ در میان بزرگترین زنان اهل بیت محمّد صلّ الله علیه و آله و سلّم است. نام پدر ایشان حضرت علی علیه السلام و مادر بزرگوارشان، حضرت فاطمه زهرا
می باشد. (محسن ماجراجو، 1388هـ.ش ، ص 14- سید محمد کاظم قزوینی ، 1388هـ.ش ، ص 18)
در مورد سال تولد زینب کبری سلام الله علیها ، اختلافات زیادی وجود دارد ولی آنچه در این زمینه معتبر به شمار می رود ، روز پنجم ماه جمادی الاولی [سال ششم هجری] می باشد. (جعفر نقدی ، 1420هـ.ق ، ص 17 – سید محمد کاظم قزوینی ، 1388هـ.ش ، ص 23 – محمود حکیمی ، 1368هـ.ش ، ص 15 – ذبیح الله محلّاتی ، ج 3 ، 1370هـ.ش ، ص 33)
مشهور است که وفات ایشان در روز یکشنبه ، شب پانزدهم ماه رجب ، سال 62 هجری قمری واقع شده است. اقوال دیگری نیز در تعیین سال و روز وفات آن حضرت وجود دارد که مشهور نیستند. (سید یحیی بن حسن عبیدلی ، 1401هـ.ق ، ص 122)
از نظر لغوی زینب به معنای درخت نیکو منظر و زینت پدر است. کنیه های ایشان ، «امّ عبدالله» و «امّ کلثوم» می باشد. (محسن ماجراجو ، 1388هـ.ش ، ص 15 – سید هاشم رسولی محلّاتی ، 1382هـ.ش ، ص 66)
حضرت زینب سلام الله علیها در خانواده ای به دنیا آمد که در جهان هستی نظیری ندارد و اعضای آن ، هر کدام همانند خورشید تابان ، جهان انسانیّت را منّور ساخته اند. اصالت خانواده ، از امتیازات هر شخص به حساب می آید و هر اندازه ریشه خانوادگی سالم و پاکیزه باشد ، به همان نسبت زمینه ی رشد و موفقیت فرزندان آن کانون فراهم خواهد شد. قرآن مجید می فرمایند :
« وَالْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَالَّذِي خَبُثَ لا يَخْرُجُ إِلا نَكِدًا كَذَلِكَ نُصَرِّفُ الآيَاتِ لِقَوْمٍ يَشْكُرُونَ؛ سرزمین پاکیزه و مطلوب ، گل و گیاه زیبا و باارزش می رویاند ، در حالی که از شوره زار، جز خار و گیاه بی ارزش خارج نمی گردد». (اعراف / 58)
او در میان خانواده ای دیده به جهان گشود که همگی در «اَصلاب شامخه و ارحام مطهّره» تکوّن یافته و در عالم تشریع نیز پایه گذاران فضایل اخلاقی و سجایای انسانی به حساب می آمدند و کمال دین و شریعت ، اساس رسالت و ولایت و همه ی پیشرفت ها از این خانه و خانواده برخاسته است. (علی اکبر بابازاده ، بی تا ، ص 21)
ما هرگاه درباره ی اسباب و عوامل بزرگی و شرافت ، در تاریخ بشریت به مطالعه و تحقیق می پردازیم ، تمام آنها اسباب و یا بخش اعظم آن را در وجود مقدس حضرت زینب سلام الله علیها به وفور مشاهده می کنیم، زیرا او کسی بود که با علم و درایت و خطبه های فصیح و بلیغی که ایراد کرد ، انقلاب کربلا را به کمال رساند و اوج صبر ، ایثار ، وفاداری و فداکاری را برای همیشه در تاریخ ترسیم نمود. ایشان در حال اسارت ، مجاهداتی را از خود بروز دادند که حتی هیچ غیر اسیری به آن دست نیافت. او اسارت را به اسارت گرفت و بار دیگر صولت و هیبت فاطمی و علوی را در برابر دشمنان به نمایش گذارد. و هنگامی که شخصیت ایشان را بر اساس قانون وراثت مطالعه می کنیم ، او را در میان هاله ای از انوار درخشان شرافت و بزرگی می یابیم که نظیری ندارد و هیچ زنی جز مادرش فاطمه زهرا سلام الله علیها پیش از او به آن مقام دست نیافته و هیچ زنی هم بعد از او به آن دست نخواهد یافت. (سید محمد کاظم قزوینی ، 1388هـ.ش ، ص 18)
اگر زینب سلام الله علیها توانست نهضت امام حسین علیه السلام را پس از تحمل زحمات فراوان به پیروزی نهایی برساند و شامات را پس از پنجاه سال تبلیغات سوء بنی امیه فتح کند ، بدین سبب بود که در دامان مادری چون فاطمه سلام الله علیها پرورش یافت. (علی اکبر بابازاده ، بی تا ، ص 30)
تاریخ تولد این مادر بزرگوار مورد اختلاف است، مدت عمر، تاریخ وفات و محل دفن ایشان نیز ، دستخوش اختلاف نظر گردیده است. معروف این است که ایشان، در سال پنجم بعثت متولد شدند و هنوز بیش از هیجده بهار از عمر او نگذشته بود، که با مظلومیّت تمام، در سال یازدهم هجرت (سیزدهم جمادی الاولی) دار فانی را وداع گفتند، اگرچه برخی سنّ او را، حتی بیش از سی و پنج سال نیز دانسته اند. (عبدالله بحرانی اصفهانی، ج11، ص480- محمد باقر مجلسی ، ج 43 ، ص 214-213)

ادامه »

 2 نظر

نقد و بررسی اعتقاد وهابیت درزمینه زیارت قبور، توسل، شفاعت

17 خرداد 1391 توسط مظلومی

عنوان مقاله :
نقد و بررسی اعتقاد وهابیت در زمینه زیارت قبور ، توسل، شفاعت


نام محقق:
فاطمه محمدی(طلبه سال چهارم حوزه علمیه قدسیّه بهشهر )

چکیده :
وهابیت فرقه ای است که در بسیاری از عقاید و احکام شرعی با مذاهب دیگر متفاوت است. این مسلک منسوب است به شیخ محمّد فرزند « عبدالوهاب» نجدی که این نسبت برگرفته از نام پدر او «عبدالوهاب» است. یکی از عقاید وهابیان که شیعه را به خاطر آن متهم به شرک و کفر می نمایند ، زیارت قبور ائمه صالحین می باشد . آیات قرآن و احادیثی که راجع به زیارت اهل قبور و مرقد منوّر پیغمبر اکرم صلّ الله علیه و آله و سلّم وجود دارد ، این عقیده را رد می کند. از دیگر عقاید وهابیّون، حرمت توسّل انبیاء و اولیاء الهی می باشد . با توجه به معنای توسل و بررسی انواع آن و با استناد به قرآن کریم و احادیث موجود، این عقیده وهابّی باطل شناخته شده است. آخرین عقیده وهابیون که در این مقاله به آن پرداخته شد، حرمت شفاعت می باشد. از موضوع شفاعت پیوسته در کتابهای وهابّی به عنوان عمل شرک آمیز یاد شده است. دلیل ما مسلمانان بر جواز طلب شفاعت مرکب از دو مطلب می باشد: الف) درخواست شفاعت ، همان درخواست دعا است. ب) درخواست دعا از افراد شایسته یک امر مستحب است.
کلید واژگان :
وهابّیت، شفاعت، توسل، بدعت، ربوبیّت، الوهیّت.
مقدمه
وهابّیت فرقه ای است که در سال 1143 هجری در شبه جزیره ی عربستان ظاهر شد و در بسیاری از عقاید و احکام شرعی با مذاهب دیگر متفاوت است (عبدالله محمّد، بی تا، ص10- سیّد مرتضی رضوی، 1368 هـ ش، ص 17). این مذهب با گذشت حدود 3 قرن از پیدایش آن ، بسیاری از ممالک اسلامی  و به خصوص مرکز پیدایش اسلام، سرزمین حجاز را تحت تأثیر خود در آورده است . (زهرا مسجد جامعی، 1380 هـ ش، ص 3).
این مسلک منسوب است به شیخ محمد فرزند «عبدالوهاب» نجدی که این نسبت برگفته از نام پدر او «عبدالوهاب» است.  به گفته ی برخی از دانشمندان ، این که این مسلک را به نام شیخ محمد نسبت داده و «محمدیّه» نگفته اند ، این است که مبادا پیروان این مذهب نوعی شرکت با نام پیامبر صلّ الله علیه و آله و سلّم پیدا بکنند و از این نسبت سوء استفاده نمایند . (جعفر سبحانی، 1378 هـ ش ، ص 23 ).
این مذهب نوع ظهور از آغاز پیدایش تاکنون همواره ، عامل اصلی برای ایجاد اختلاف و دشمنی میان شیعه و سنّی بوده است چون دشمنان اسلام از این تنش ها و فتنه ها می توانند کمال بهره برداری را داشته باشند و این گروه را پنهان و پیدا تقویت کنند. (رضا استادی ، 1387 هـ ش، ص 115 ) .
در ظهور و توسعه وهابّیت ، محمد بن عبدالوهاب در دین و محمد بن سعود در قدرت مؤثر بودند و با همفکری و همسو با سیاستهای استعماری انگلیس توانستند تسلطی پیدا نمایند . (زهرا مسجد جامعی، 1380 هـ ش، ص 3 )
عقاید و گفته های باطل « وهابیّان » باعث شده، برخی که اسلام را از دیدگاه آنان مطالعه کرده اند، بگویند : اسلام دین خشک و جامدی است که به درد همه ی زمان ها نمی خورد. (جعفر سبحانی، 1378 هـ ش، ص 31 )
محمد بن عبدالوهاب ، جوان بلند پروازی بود که مقلّد فهم خودش بود ، و آنچه را که خودش از قرآن
می فهمید ، پیروی می کرد و خیلی از مواقع به نظریات مشایخ اهل سنت حتی به فتاوی امامان چهارگانه و حتی گاهی نسبت به فهم ابوبکر و عمر هم طعن می زد . (مستر همفری ، بی تا، ص 37 )
او در نخستین زیارتش از شنیدن کلمه « یا رسول الله » چنان به خشم می آمد که
می خواست منفجر شود ولی چون کاری از دستش ساخته نبود ، برای انتقام گرفتن از مسلمانانی که به فرمان خداوند باید به پیامبرشان احترام می گذاشتند ، نقشه های پلیدی را در سر پرورانیده بود و بعدها تا توانست آن ها را به اجرا در آورد.از همان زمان که محمد بن عبدالوهاب عقائد خود را ابراز کرد، گروه زیادی از علمای بزرگ اهل تسنّن به مخالفت با عقائد او پرداختند ؛ نخستین کسی که در رّد او کتاب نوشت برادر او سلیمان بن عبدالوهاب بود . نام کتاب او « الصوائق الالهیة فی الردّ علی الوهابیّة» است و بعد از این کتاب، تعداد بسیاری رساله و کتاب در ردّ عقائد محمد بن عبدالوهاب نگاشته و بخشی از آنها چاپ شده است . (رضا استادی، 1387هـ ش، ص 117) .
از زمان تأسیس این فرقه – 275 سال پیش تاکنون – مسلمانان همواره از سوی پیروان این فرقه مورد انواع ستم ها قرار دارند که از جمله آنها منهدم نمودن قبور متبرکه بقیع و همچنین به شهادت رساندن تعداد زیادی از حجاج ایرانی در ذی الحجه سال 1408 هجری می باشد(عبدالله محمّد، بی تا،
ص 4).
وهابّیون مسلمانان را مشرک خطاب می کنند و کشورهای اسلامی را سرزمین کفر  معرّفی می نمایند. آنان از ظاهر آیات قرآنی برداشت هایی می کنند که هیچ انسان خردمندی نمی تواند آنها را بپذیرد . از جمله عقاید غلط این مسلک حرمت زیارت قبور، توسل، شفاعت است. (اکبر اسد علی­زاده،1386 هـ ش، ص 37، 39 )
حال این سوالات مطرح می شود که:
-    دلایل وهابیّون در مورد زیارت قبور و ائمه صالحین چیست؟ پاسخ شیعه چه می باشد؟
-    دلایل وهابیّون در مورد مسأله توسل چیست؟ پاسخ شیعه چه می باشد؟
-    دلایل وهابیّون در مورد مسأله شفاعت چیست؟ پاسخ شیعه چه می باشد؟
در این مقاله به این سوالات پاسخ داده شده است.

الف) دلایل وهابیّون در مورد زیارت قبور و نقد و پاسخ شیعه به آن
1) دلایل وهابیّون در مورد زیارت قبور
یکی از مسائلی که وهابّیان بسیار روی آن مانور می دهند و شیعه را به خاطر آن متّهم به شرک و کفر و بت پرستی می نمایند، مسئله زیارت قبور و ائمه صالحین است (همایون همتی ، 1367 هـ ش، ص 256 )
آنان هرگونه زیارت قبور ، چه قبر پیامبر و غیر آن را ، شرک و حرام می دانند. (احمد بن تیمیه ، 1404 هـ ق ، ص 54 )
مسح و بوسیدن هر قبری ، ولو قبر پیامبر از نظر آنان شرک است.( ابن تیمیه ،المساله السابعه، 1393 هـ ق، ص 438).
و کسانی که قبر پیامبر اکرم صلّ الله علیه و آله و سلّم و دیگر انبیاء و اولیاء و صالحان را زیارت می کنند، در کفر و شرک با بت پرستان و مشرکان شریک می باشند . (سید رضا مرتضی رضوی ، 1368 هـ ش، ص 123 )

ادامه »

 3 نظر

حجاب و مسائل مربوط به آن

24 اردیبهشت 1391 توسط مظلومی

«حجاب و مسائل مربوط به آن»
فائزه شامانی( طلبه سال دوم حوزه علمیه قدسیه شهرستان بهشهر)
27/7/1390
چکیده:
پروردگار،دین را برنامه ای برای هدایت بشر قرار داد. این برنامه به نحوی تدوین یافته که متناسب باساختارفطرت انسان است.یکی اززیباترین دستورات دین برای تعادل انسان قانون حجاب است.حجاب از نظر لغوی به معنای پرده و پوشش است اما از نظر قرآن معنای وسیع تری داردویک مجموعه رفتار است که شامل حجاب ظاهری، حجاب چشم، حجاب کلام، حجاب راه رفتن و حجاب در رفتار است. رعایت ابعاد حجاب آثار بسیار ارزشمندی داردکه پاره ای ازآنها عبارتنداز:ایمنی خانواده وسلامت اجتماع،حفظ نسل ازخطرسقوط،جلوگیری از بیماری ها،مبارزه بانفس،پیشرفت علمی واقتصادی جامعه وحفظ شان انسانی زن.
واژگان کلیدی: حجاب، بی حجابی، ابعاد، تبرج، چادر، منفعت،اسارت،برهنگی،سلامت،امنیت.
مقدمه
زن درطول تاریخ همواره به شکل های گوناگون مورد ظلم وستم قرارگرفته است.دلیل اصلی وواضح این ظلم وستم نسبت به زن این است که زن ازلحاظ جسمانی ضعیف ترازمرداست وازخصوصیات خلقت مردمسلط وفعال بودن اوست.
این ظلم وستم به شیوه های مختلفی نسبت به اعمال شده است،گاهی به شکل دیدگاه های تحقیرآمیز اندیشمندان غرب مانند سقراط که زن را بزرگترین منشاء انحطاط بشر می دانست،وگاهی دیگربا نجس وخطرناک خواندن زن که نتیجه افکار شوم خرافی بود.
ولی در مواردی این ظلم وستم جلوه وحشیانه تری به خود می گرفت، مانند: محروم کردن زن از ارث،خرید وفروش او به عنوان برده، محرومیت از حق زندگی پس از وفات شوهر و حتی قربانی کردن زن در محضر خدایان و در هنگام قحطی.
امروزه باگذر زمان وتلاش های زنان وآگاهی نسبی آنها این ظلم و ستم شکل دیگری به خود گرفته ودرقالبی جدید وجذاب تحت عنوان حمایت از حقوق زن وتساوی زن ومرد وخارج کردن او از سلطه مرد،زن را به پرتگاه سقوط و انحطاط کشانده است. وزن امروز غافل از اینکه این شعارهای فریبکارانه تنها به جهت سواستفاده ازاو وفراهم شدن لذت جنسی برای عده ای مردان هوسباز است، با افتخار وبه سرعت به سمت این پرتگاه مهیب قدم برمی دارد وروح وجسم خود را که باید صرف خداوند ، همسر، خانواده وپیشرفت خود وجامعه گرداند با کمال میل به شیاطین می فروشد.
گویی فراموش کرده که اولین لایحه ی دفاع از حقوق زن  در اسلام است که خط بطلانی بر رسم جاهلی زنده به گور کردن دختران کشید.
«به یقین آنها که فرزندان خود  را از روی جهل ونادانی کشتند گرفتار خسران شدند زیرا آنچه را خدا به آنها روزی داده بود، بر خود تحریم کردند وبر خدا افترا بستند، آنها گمراه شدند وهدایت نیافته بودند»(انعام/140).
زن امروز فراموش کرده است که خداوند دختر پیامبر اسلام را کوثر(خیرکثیر) نامید و او را الگویی برای همه زنان تاریخ قرار داد و همین پیامبر زن را در جایگاه مادری آن چنان گرامی داشت که بهشت را زیر پای او دانست. این ارزش گذاری  اسلام برای زن  تا جایی است که منجر به وجوب قانون حجاب می شود.
« وبه زنان باایمان بگو چشم های خودرا فروگیرند ودامان خویش راحفظ کنند وزینت خودرا جزآن مقدارکه نمایان است آشکارننمایندوروسری های خودرا برسینه افکنند…»(نور/31)
«ای پیامبر به زنان ودختران خودوزنان مومن بگو:جلباب های خودرابرخویش فروافکنند،این کاربرای اینکه شناخته شوند وموردآزارقرارنگیرند بهتراست…».(احزاب/59)
حجاب نمادتفکرواندیشه زن است ونحوه ی رفتاردیگران رابااومعلوم می کند.
قبل ازنزول آیات حجاب مردان به زنان سخنان ناروا می گفتندوآنها راآزار میدادندولی پس ازابلاغ حکم حجاب هرچه زنی بیشتر حجابش را رعایت می کرد اورا ازخانواده ی اصیل تری می دانستندوموردآزارواذیت قرارنمی دادند.دراینجاپاره ای ازسوا لات پیرامون حجاب مطرح می شود:
-مفهوم حجاب دراسلام چه می باشد؟
-ابعادحجاب ازدیدگاه قرآن کدام است؟
-چراپوشش مردان کمتراززنان است؟
-چادرچیست وآیاچادرموجب اسارت زن است؟
-تاریخچه ی بی حجابی وبرهنگی ازچه زمانی است؟
-فواید حجاب وعواقب بی حجابی چیست؟
مفهوم حجاب
حجاب درلغت به معنای پرده،حاجب وپنهان کردن است ودراصطلاح این است که زن خودرا ازدیدمردبیگانه پنهان کند.(مسئله ی حجاب،1379ه.ش،ص21)
آن چه دین اسلام به عنوان حجاب برزنان واجب دانسته وبانام ساتروپوشاننده درکتب فقهی ازآن یادشده بسیارآسان ترازحجابی است که درمیان برخی ازاقوام گذشته همچون ایران باستان،هندوقوم یهودرایج بود.اسلام زن رادرخانه زندانی نمی کند بلکه ازاو می خواهدکه درمعاشرت بامردان خودرا بپوشاند وجلوه گری وخودنمایی نکند.
اسلام می خواهدکه مردفقط درمحیط خانوادگی ودرکادرازدواج وهمراه با یک سلسله تعهدات سنگین اززن به عنوان همسرکامجویی کندومحیط اجتماع تنها جهت کاروفعالیت وپیشرفت باشد،برخلاف سیستم غربی عصر حاضرکه کاروفعالیت رابالذت جویی های جنسی به هم می آمیزد.(مسئله ی حجاب،1379ه.ش،صص76و77).
زیرا نبودن حجاب وحریم میان زن ومرد ومعاشرت های بی بند وبار، التهابات جنسی را به صورت یک خواست اشباع نشدنی در می آورد وبا آلوده کردن محیط کار موجب فلج شدن نیروی اجتماعی میشود.از اینجا درمی یابیم که زنان با حفظ حجاب نه تنها خود بلکه دیگرمردان وکل جامعه را حفظ می کنندودر هرجامعه ای عفاف وپاکی رابطه مستقیم با عملکرد زنان دارد.
مقام معظم رهبری می فرماید:«آن جایی که حجاب رااززنان دور می کنند وزن رابه عریانی وبرهنگی نزدیک می کننددر درجه ی اول امنیت ازخود زنان ودر درجه ی بعد ازمردان وجوانان گرفته خواهد شد.برای این که محیط سالم ودارای امنیت باشد،زن بتواند کار خود را درجامعه انجام دهد،مرد هم بتواند مسئولیت های خود را انجام بدهد،اسلام حجاب را معین کرده است که این حجاب یکی از احکام برجسته ی اسلام است».(بیانات مقام معظم رهبری در ورزش گاه آزادی، جشن میلاد کوثر،30/7/1376).
ابعاد حجاب ازدیدگاه قرآن
ازنظرقرآن کریم حجاب یک مجموعه رفتار است نه فقط یک پوشش ظاهری وطبق این دیدگاه ابعاد مختلفی برای حجاب درنظر گرفته شده است:
حجاب ظاهری: قرآن پوشش ظاهری را با عباراتی متفاوت بیان کرده است. آنجا که درباره حجاب عموم صحبت می کند لفظ خمر را به کار می برد. خمر یعنی پوششی که سر وگردن را کامل بپوشاند که مصداق آن مقنعه یا روسری است، اما آنجا که از زنان پیامبر صحبت می کند جایگاه ویژه ی ایشان را تذکر می دهد ودرپی آن تقید بیشتری ازآنها می خواهد و لفظ جلباب را به کار می برد.(پرورش فرزندی دین دار،1388ه.ش،ص135)
جلباب حداعلی وخمر حد ادنی حجاب است، پس پوشش ظاهری دراسلام یعنی پوشاندن کل بدن به جز صورت ودست ها تا مچ.
حجاب چشم:حجاب چشم هم درباره ی زن وهم درباره ی مرد مطرح است، اما دراین مورد سفارش بیشتری به مردان شده است زیرا تحریک پذیری مرد ازطریق نگاه کردن بسیار بیشتر از زنان است.
قرآن می فرماید:«به مومنان بگو چشم های خود رااز نگاه به نامحرمان فروگیرند وعفاف خود راحفظ کنند،این برای آنان پاکیزه تر است،خداوند از آن چه انجام می دهند آگاه است.»(نور/30)
امیرالمومنین(علیه السلام) نیز دراین مورد می فرمایند:نابینا بودن بهتر از نگاه های نامشروع است.

ادامه »

 1 نظر
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

مدرسه علمیه قدسیه بهشهر

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

محتواها

  • چکیده تحقیق پایانی : بررسی عوامل اجتماعی مؤثر در بزهکاری زنان در جامعه ایران
  • چکیده تحقیق پایانی : تأثیر ماهواره بر تغییر سبک زندگی اسلامی
  • چکیده تحقیق پایانی : تأثیر ماهواره بر تغییر سبک زندگی اسلامی
  • ولادت حضرت فاطمه سلام الله علیها مبارک
  • گزارش تصویری هفته ی کتاب آبان 97
  • میلاد پیامبر صلی الله علیه و آله
  • نحوه ی تأثیر کتاب
  • هفته ی کتاب و کتابخوانی گرامی باد .
  • معرفی کتابخانه تخصصی قدسیه ( مدرسه علمیه قدسیه شهرستان بهشهر)
  • برگزاری نشست علمی - پژوهشی به مناسبت فرا رسیدن هفته ی کتاب (20 آبان97)
  • نصایح ارزشمند حضرت مجتبی علیه السلام هنگام شهادت
  • دیوان نام شیعیان نزد حضرت مجتبی علیه السلام بود
  • آری من جامانده ام، جامانده ایی که می داند خواهد رفت
  • یقیناً امام حسین علیه السلام کشته ی اشک است؛ هیچ مؤمنی او را یاد نمی کند مگر آنکه می گرید...
  • بقاء طومار فقه و توحید در اثر قیام سید الشهدا علیه السلام
  • آثار سجده بر تربت سید الشهدا علیه السلام
  • کرامت زائر امام حسین علیه السلام
  • اعجاز اربعین حسینی
  • چکیده تحقیق پایانی : آسیب شناسی هویت فرهنگی از منظر اسلام و مکاتب غربی
  • كتابخانه، وسيله خدمت است.
دانشنامه عاشورا

مدرسه علمیه قدسیه بهشهر

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس