ثواب كسي كه سواره يا پياده به زيارت حضرت امام حسين عليه السلام برود و خواندن و مناجات حق تعالي زائر قبر مطهر را
ثواب كسى كه سواره يا پياده به زيارت حضرت امام حسين عليه السّلام برود و خواندن و مناجات حق تعالى زائر قبر مطهّر را
حديث اوّل ترجمه:
(1) پدرم رحمة اللَّه عليه و جماعتى از مشايخ و اساتيدم، از سعد بن عبد اللَّه و محمّد ابن يحيى و عبد اللَّه بن جعفر حميرى و احمد بن ادريس جملگى از حسين بن عبيد اللَّه، از حسن بن على بن ابى عثمان، از عبد الجبّار نهاوندى از ابو سعيد، از حسين بن ثوير بن أبى فاخته، وى مىگويد:
حضرت ابو عبد اللَّه عليه السّلام فرمودند:
اى حسين! كسى كه از منزلش بيرون آيد و قصدش زيارت قبر حضرت حسين ابن على عليهما السّلام باشد اگر پياده رود خداوند منّان به هر قدمى كه برمىدارد يك حسنه برايش نوشته و يك گناه از او محو مىفرمايد تا زمانى كه به حائر برسد و پس از رسيدن به آن مكان شريف حق تبارك و تعالى او را از رستگاران قرار مىدهد تا وقتى كه مراسم و اعمال زيارت را به پايان برساند كه در اين هنگام او را از فائزين محسوب مىفرمايد تا زمانى كه اراده مراجعت نمايد در اين وقت فرشتهاى نزد او آمده و مىگويد:
رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم سلام رسانده و به تو مىفرمايد:
از ابتداء عمل را شروع كن، تمام گناهان گذشتهات آمرزيده شد.
حديث دوّم ترجمه:
(1) پدرم رحمة اللَّه عليه، از سعد بن عبد اللَّه و محمّد بن يحيى، از محمّد بن الحسين، از محمّد بن اسماعيل، از صالح بن عقبه، از بشير دهّان، وى مىگويد:
حضرت ابى عبد اللَّه عليه السّلام فرمودند:
شخصى كه به زيارت قبر حضرت حسين بن على عليهما السّلام مىرود، زمانى كه از اهلش جدا شد با اولين گامى كه برمىدارد تمام گناهانش آمرزيده مىشود سپس با هر قدمى كه برمىدارد پيوسته تقديس و تنزيه شده تا به قبر برسد و هنگامى كه به آنجا رسيد حق تعالى او را خوانده و با وى مناجات نموده و مىفرمايد:
بنده من! از من بخواه تا به تو اعطاء نمايم، من را بخوان اجابتت نمايم، از من طلب كن به تو بدهم، حاجتت را از من بخواه تا برايت روا سازم.
راوى مىگويد، امام عليه السّلام فرمودند:و بر خداوند متعال حق و ثابت است آنچه را كه بذل نموده اعطاء فرمايد.
حديث سوّم ترجمه:
(1) و با اسناد حديث قبلى از صالح، از حارث بن مغيره، وى مىگويد:
حضرت ابى عبد اللَّه عليه السّلام فرمودند:
خداوند متعال فرشتگانى دارد كه موكّل قبر حضرت امام حسين عليه السّلام مىباشند هنگامى كه شخص قصد زيارت آن حضرت را مىنمايد حق تعالى گناهان او را در اختيار اين فرشتگان قرار مىدهد و زمانى كه وى قدم برداشت فرشتگان تمام گناهانش را محو مىكنند و سپس قدم دوّم را كه برداشت حسناتش مضاعف و دو چندان مىكنند و پيوسته با قدمهائى كه برمىدارد حسناتش مضاعف مىگردد تا به حدّى مىرسد كه بهشت برايش واجب و ثابت مىگردد، سپس اطرافش را گرفته و تقديسش مىكنند و فرشتگان آسمان نداء داده و مىگويند:زوّار دوست دوست خدا را تقديس نمائيد.
كامل الزيارات / ترجمه ذهنى تهرانى، ص: 434
و وقتى زوّار غسل كردند حضرت محمّد صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم ايشان را مورد نداء قرار داده و مىفرمايد:
اى مسافران خدا! بشارت باد بر شما كه در بهشت با من هستيد.سپس امير المؤمنين عليه السّلام به ايشان نداء نموده و مىفرمايد: من ضامنم كه حوائج شما را بر آورده نموده و بلاء را در دنيا و آخرت از شما دفع كنم، سپس پيامبر اكرم صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم با ايشان از طرف راست و چپ ملاقات فرموده تا بالأخره به اهل خود بازگردند.
حديث چهارم ترجمه:
(1) على بن الحسين بن موسى بن بابويه و جماعتى رحمة اللَّه عليهم، از سعد بن عبد اللَّه، از حسن بن علىّ بن عبد اللَّه بن مغيره، از عبّاس بن عامر، از جابر مكفوف، از أبى الصّامت، وى مىگويد:
كامل الزيارات / ترجمه ذهنى تهرانى، ص: 435
از حضرت ابى عبد اللَّه عليه السّلام شنيدم كه مىفرمودند:
كسى كه پياده به زيارت قبر حضرت امام حسين عليه السّلام برود خداوند متعال به هر قدمى كه بر مىدارد هزار حسنه برايش ثبت و هزار گناه از وى محو مىفرمايد و هزار درجه مرتبهاش را بالا مىبرد سپس فرمودند:
وقتى به فرات وارد شدى ابتداء غسل كن و كفشهايت را آويزان نما و پاى برهنه راه برو و مانند بنده ذليل راه برو و وقتى به درب حائر رسيدى چهار مرتبه تكبير بگو سپس اندكى حركت كن باز چهار بار تكبير گفته بعد به طرف بالاى سر حضرت برو و در آنجا بايست و سپس چهار مرتبه تكبير بگو و نزد قبر نماز بخوان و از خداوند متعال حاجت خود را بخواه.
حديث پنجم ترجمه:
(1) محمّد بن جعفر رزّاز، از محمّد بن الحسين، از محمّد بن اسماعيل بن بزيع، از صالح بن عقبه، از عبد اللَّه بن هلال، از حضرت ابى عبد اللَّه عليه السّلام نقل كرده، وى گفت:
محضر امام عليه السّلام عرض كردم: فدايت شوم كمترين ثواب و اجرى كه براى زائر قبر حضرت امام حسين عليه السّلام مىباشد چيست؟
كامل الزيارات / ترجمه ذهنى تهرانى، ص: 436
حضرت فرمودند:
اى عبد اللَّه! كمترين پاداشى كه براى او است اينكه: خداوند متعال خود و اهلش را حفظ كرده تا به خويشانش باز گردد و وقتى روز قيامت شد خداوند متعال حافظ او خواهد بود.
حديث ششم ترجمه:
(1) پدرم رحمة اللَّه عليه از حسين بن حسن بن ابان، از محمّد بن اورمه از كسى كه برايش حديث گفته، از على بن ميمون صائغ، از حضرت ابى عبد اللَّه عليه السّلام نقل كرده كه آن حضرت فرمودند:
اى على! قبر حسين عليه السّلام را زيارت كن و ترك مكن.
عرض كردم: ثواب كسى كه آن حضرت را زيارت كند چيست؟
حضرت فرمودند:
كسى كه پياده زيارت كند خداوند بهر قدمى كه برمىدارد يك حسنه برايش نوشته و يك گناه از او محو مىفرمايد و يك درجه مرتبهاش را بالا مىبرد و وقتى به زيارت رفت حق تعالى دو فرشته را موكّل او مىفرمايد كه آنچه خير از دهان او خارج مىشود را نوشته و آنچه شر و بد مىباشد را ننويسند و وقتى برگشت با او وداع كرده و به وى مىگويند:
اى ولىّ خدا گناهانت آمرزيده شد و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهل بيت رسولش مىباشى و خداوند هرگز چشمانت را به آتش جهنم بينا نمىكند و آتش نيز تو را ابدا نخواهد ديد و تو را طعمه خود نخواهد نمود.
حديث هفتم ترجمه:
(1) پدرم رحمة اللَّه عليه، از سعد بن عبد اللَّه و عبد اللَّه بن جعفر حميرى، از احمد بن محمّد بن خالد برقى، از پدرش از عبد العظيم بن عبد اللَّه بن الحسن، از حسن بن حكيم النخعى، از ابى حمّاد اعرابى، از سدير صيرفى، وى مىگويد:
محضر ابى جعفر عليه السّلام بوديم پس جوانى قبر حضرت امام حسين عليه السّلام را متذكر شد.
كامل الزيارات / ترجمه ذهنى تهرانى، ص: 438
حضرت ابو جعفر عليه السّلام بوى فرمود:
بندهاى به زيارت حضرت نرفته و قدمى برنداشته مگر آنكه حقتعالى براى او يك حسنه نوشته و يك گناه از او پاك مىكند.
حديث هشتم ترجمه:
(1) محمّد بن عبد اللَّه بن جعفر حميرى، از پدرش، از على بن محمّد بن سالم، از محمّد بن خالد، از عبد الرحمن بن حماد بصرى، از عبد اللَّه بن عبد الرحمن اصم از عبد اللَّه بن مسكان، از حضرت ابى عبد اللَّه عليه السّلام، نقل كرد كه آن حضرت فرمودند:
كسى كه از شيعيان ما بوده و حسين عليه السّلام را زيارت كند از زيارت برنگشته مگر آنكه تمام گناهانش آمرزيده مىشود و براى هر قدمى كه برمىدارد و هر دستى كه بالا مىرود و اسبش را حركت داده و مىراند هزار حسنه ثبت شده و هزار گناه محو گشته و هزار درجه مرتبهاش بالا مىرود.
كامل الزيارات / ترجمه ذهنى تهرانى، ص: 439
حديث نهم ترجمه:
(1) محمّد بن جعفر قرشى رزّاز از دائى خود محمّد بن الحسين بن ابى الخطّاب، از احمد بن بشير سرّاج، از ابو سعيد قاضى، وى گفت:
حضرت ابى عبد اللَّه عليه السّلام در غرفه كوچكى كه داشتند نزول اجلال داشتند و مرازم نيز در خدمت آن جناب بود من بر ايشان داخل شدم، شنيدم حضرت مىفرمودند:
كسى كه پياده به زيارت قبر حضرت امام حسين عليه السّلام برود خداوند متعال به هر گامى كه برداشته و به هر قدمى كه از زمين بلند نموده و بر آن نهاده ثواب آزاد كردن بندهاى از اولاد حضرت اسماعيل را مىدهد.
و كسى كه با كشتى به زيارت آن حضرت رود و در اثناء كشتى چپ شده و سرنشينانش را در آب بريزد منادى از آسمان نداء مىكند:
خوشا به حال شما و گوارا باد بر شما بهشت.
كامل الزيارات / ترجمه ذهنى تهرانى، ص: 440
حديث دهم ترجمه:
(1) پدرم رحمة اللَّه عليه و على بن الحسين، از سعد بن عبد اللَّه، از محمّد بن احمد بن حمدان قلانسى، از محمّد بن الحسين المحاربى، از احمد بن ميثم، از محمّد بن عاصم، از عبد اللَّه بن نجّار نقل كرده، وى گفت:حضرت ابو عبد اللَّه عليه السّلام به من فرمودند:
آيا به زيارت حضرت امام حسين عليه السّلام مىرويد؟ و آيا بر كشتى سوار مىشويد و به زيارت آن حضرت مىرويد؟
عرض كردم: بلى.
حضرت فرمودند:آيا مىدانى هر گاه كشتى شما را در دريا واژگون كند منادى ندا مىكند:آگاه باشيد! خوشا بحال شما، بهشت بر شما گوارا باد.
________________________________________
ابن قولويه، جعفر بن محمد - ذهنى تهرانى، محمد جواد، كامل الزيارات / ترجمه ذهنى تهرانى، 1جلد، انتشارات پيام حق - تهران، چاپ: اول، 1377 ش. ص431 الي 440