چكيده تحقيق پاياني: بررسي افسردگي از منظر قرآن ، حديث، روان شناسي و شيوه هاي درمان آن
پایان نامه سطح 2 (کارشناسی)
عنوان: بررسی افسردگی از منظر قرآن، حدیث، روان شناسی و شیوه های درمان آن
استاد راهنما: مطهره السادات موسوی کنتی
استاد داور: حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل اصغری
پژوهشگر: سمیّه طوسی
آذر 94
چکیده
این تحقیق با عنوان «بررسی افسردگی از منظر قرآن، حدیث و روان شناسی و شیوه های درمان آن » و با هدف بررسی افسردگی از منظر قرآن، حدیث و روان شناسی و شیوه های درمان آن انجام شده است. روش این تحقیق کتابخانه ای است و جمع آوری اطلاعات و مطالب از طریق فیش برداری بوده و تحلیل نیز توصیفی و تبیینی می باشد.
افسردگی یک اختلال روانی شایع است که به عللی از قبیل استرس، اضطراب، نارضایتی های روانی – اجتماعی و شکست در زندگی ایجاد می شود و شخص مبتلا دارای علائمی چون غمگینی طولانی، گریه¬ی غیرقابل کنترل و غیرقابل توضیح، احساس سستی و کاهش انرژی، احساس گناه و پوچی، از دست دادن اعتماد به نفس، احساس ناامیدی و بیپناهی و انزوا می باشد. افسردگی در درجات خفیف، متوسّط و شدید وجود دارد.در آیات و روایات متعدّدی از کلماتی مانند “حزن” و “همّ"برای بیان افسردگی استفاده شده است: «اَلَا اِنَّ اَولِیاءَ اللهِ لَا خَوفٌ عَلَیهِم وَ لَا هُم یَحزَنُونَ؛ همانا دوستان خدا نه ترسی بر آن هاست و نه اندوهگین می شوند».
نتایج این تحقیق نشان داد که علّت های مختلفی در ایجاد احزن و افسردگی مؤثّر است که اساسی ترینآن خطا ای شناختی و افکار و عقاید منفی است و بهتریننظریّه در زمینه¬ی شادکامی با اعتقاد به توحید اسلامی حاصل می شود. درمان¬های روان شناسی و دینی مختلفی برای حزن و افسردگی وجود دارد.به ویژه دین اسلام برنامه¬های شناختی،رفتاری و عاطفی متعدّدی در درمان این بیماری ارائه داده است و این خود می تواند زمینه ای برای تبلیغ کامل¬ترین دین آسمانی باشد.
واژگان کلیدی: افسردگی، حدیث، روان شناسی، درمان.
تحقيق نامبرده در كتابخانه قدسيه موجود مي باشد.