راهنماي سلامتي در روزه داري
راهنماي سلامتي در روزه داري
در طول ماه مبارك رمضان رژيم غذايي ما نبايد با حالت عادي خيلي تفاوت كند و بايد كاملاً در حد امكان ساده باشد. رژيم بايد به گونه اي باشد كه وزن ما ثابت بماند نه كاهش يابد و نه افزايش. اما اگر افرادي اضافه وزن دارند، ماه مبارك رمضان فرصت مناسبي براي تعديل وزن آنها به شمار مي آيد.
به دليل طولاني ساعات روزه داري و نسبتاً كوتاه بودن زمان صرف غذل در طول شبانه روز لازم است براي وعده هاي سحر و افطار به سهل الهضم و يا كندهضم بودن غذا دقت كنيم. استفاده از غذاهاي سهل الهضم در افطار توصيه مي شود.
در زير به تعدادي از غذاهاي سهل الهضم و كند هضم اشاره شده است.
پيشنهاد مي شود حتي المقدور از غذاهاي پخته يا بخارپز استفاده شود.
سعي كنيد نمك زيادي به غذا اضافه نكنيد.
غذاهاي حاوي فيبر شامل انواع ميوه و سبزي، نان تهيه شده از گندم كامل(سنگگ)، غلات و دانه ها، نخود سبز و پخته، كدو مسمايي، بلغور، اسفناج و ساير گياهان مثل برگ چغندر ( غني از آهن) ، ميوه هاي با پوست، ميوه هاي خشك مخصوصاً گلابي، آلو، انجير، بادام و غيره.
رژيم غذايي بايد به نسبت مناسبي از همه گروه هاي ميوه، سبزي ها، گوشت، مرغ،ماهي، نان، غلات و لبنيات باشد. غذاهاي سرخ كردني براي سلامتي مضر است و مصرف آنها بايد محدود شود.
ماه مبارك رمضان فرصت مناسبي براي ترك برخي عادات غلط است. به عنوان نمونه همگان مي دانند كه مصرف سيگار براي سلامتي مضر است و نه تنها سلامت خود فرد، بلكه سلامت اطرافيان فرد را نيز به مخاطره مي اندازد. ماه مبارك رمضان كه ماه اطاعت از امر خداوند و مقاومت در مقابل وسوسه هاي شيطاني است، اين فرصت را در اختيار افراد سيگاري قرار مي دهد كه مقدمه ترك دائم و يا حتي موقت سيگار را فراهم كنند.
اميد است با رعايت تغذيه صحيح در اين ايام پربركت و پرفيض، ضمن حفظ سلامت تن با پيروي از احكام خداوند متعال و انجام عبادات و مناجات در اين ماه مبارك بتوانيم روح و روان خود را صيقل دهيم.