مدرسه علمیه قدسیه بهشهر

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

باغبان زیبایی

10 مرداد 1394 توسط مظلومی

خداوند حجاب را از جنس محبت آفرید

هیچ باغبانی را سرزنش نمی کنند که چرا دور باغ خود حصار و پرچین کشیده است. چون باغ بی دیوار، از آسیب مصون نیست. میوه و محصولی برای باغبان نمی ماند. هیچ کس هم به نام آزادی دیوار خانه خود را بر نمیدارد و شب ها درب حیاطش را باز نمی گذارد. چون خطر رخنه دزد جدی است.

هیچ صاحب گنج و گوهری هم جواهرات خود را بدون حفاظ، در معرض دید رهگذران نمی گذارد تا بدرخشد، جلوه کند و چشم و دل برباید چون جواهرات مورد دست برد دزدان قرار خواهد گرفت. اگر درب شیشه عطر را باز بگذاری، عطرش می پرد. اگر رشته مروارید را در گنجینه و صندوق نگذاری و درب آن را نبندی مورد دست برد نا اهلان قرار می گیرد.

اگر درب و پنجره خانه را تور نزنی، از نیش پشه ها و مزاحمت مگس ها در امان نخواهی بود. وقتی راه ورود پشه ها را میبندی، خود را مصون ساخته ای، نه محدود و زندانی، وقتی در خانه ات را می بندی ، خود را مصون ساخته ای، نه محدود و زندانی، وقتی در خانه ات را می بندی یا پشت پنجره اتاقت پرده می آویزی خانه خود را از ورود بیگانه و نگاه های مزاحم درپناه قرار داده ای، نه که خود را در قید و بند حصار افکنده باشی. اگر برای ایمنی ، از خطرها و آلودگی از مزاحمان، خود را بپوشانی کسی ایراد نمی گیرد و اگر هم ایراد بگیرد اعتنا نمی کنی، چرا که سخنش را بی منطق و ناآگاهانه می دانی و می بینی.

این که دل باید پاک باشد بهانه یا گریز جاهلانه از مصونیت است و آویختن به شاخه ی لاقدی و گرنه از دل هم نباید جز نگاه و رفتار پاک برخیزد.

ظاهر آیینه باطن اوست و از کوزه همان برون تراود که در اوست. زن بخاطر ارزش و کرامتی که دارد باید محفوظ بماند و خود را به حراج نگذارد و در بازار سوداگران شهوت، خود را به بهای چند نامه، نگاه و لبخند نفروشد. زن بخاطر لطافتی که دارد، نباید در دست های خشن کامجویان و دیو سیرت که نقاب مهربانی و عشق به چهره دارند، پژمرده شوند و پس از آنکه گل عصمتش را چیدند او را دور اندازند یا زیر پایشان له کنند. زن بخاطر عصمتی که دارد میراث دار پاکی مریم است، نباید بازیچه هوس و آلوده به ویروس گناه گردد. گوهر عفاف و پاکی، کم ارزش تر از طلا ، پول، محصول باغ و وسائل خانه نیست. دزدی ایمان و غارتگران شرف نیز فراوان هستند. سادگی و خامی است که کسی خود را در معرض دید و تماشای نگاه های مسموم و چشم های ناپاک قرار دهد و به دلبری و جلوه گری بپردازد و خیال کند بیماردلان و راهزنان عفاف را به وسوسه نمی اندازد و از زهر نگاه ها و نیش های شهوت در امان می ماند.

بعضی از نگاه ها ویروس و گناه منتشر می کند و بعضی از چهره ها حشره مزاحمت جمع می کنند. خراب کردن همه دیوارها و برداشتن همه پرده ها و بازگذاشتن همه پنجره ها ، نشانه تیره اندیشی است، نه روشنفکری، بلکه علامت جاهلیت است نه تمدن، می گویی نه؟ به طومار کسانی نگاه کن که پس از رسوایی و بی آبرویی ، با دو دست بر سر غفلت و پشیمانی خویش می زنند و بر جهالت خود لعنت می فرستند کسانی که از جماعت رسوا نگریزند، رسوای جماعت می شوند! آنکه ایمان را به اقامه ای نان می فروشد، آنکه یوسف زیبایی را با چند سکه ی بی ارزش عوض می کند، آنکه کودک عفاف را جلوی صدها گرگ گرسنه می برد و به تماشا می گذارد، روزی هم پشت دیوار ندامت اشک حسرت بر دامن پشیمانی خود می ریزد، در آخرت هم در آتش بی پروایی خود خواهد سوخت.

از اول نباید پای بیگانه را اجازه ورود به مزرعه نجابت داد، که بوته های نورس عصمت را لگد مال کند. ولی حالا گریه بی حاصل است و بی ثمر، وقتی که شاخه شکست و گل چیده شده!!!

 نظر دهید »

خصوصيات زن شايسته

21 آذر 1392 توسط مظلومی

خصوصیات زن شایسته

1- هماهنگی با شوهر: برای حفظ هر نظامی هماهنگی ضروری است. بنابراین چنانچه زن با شوهر هماهنگی نداشته باشد و از او تبعیت نکند، نظام خانواده به هم خواهد خورد. بدیهی است هماهنگی زن با شوهر در اموری است كه خارج از منطق و وظیفه نباشد، و متقابلاً شوهر نیز باید در این هماهنگی، مقابله به مثل نماید.

2- تمكین و تأمین نیاز جنسی: یكی از انگیزه های مهم در ازدواج نیاز جنسی است كه ضرورت دارد طرفین در ارضای این نیاز اقدام كنند.

3- زینت و آرایش برای شوهر: زن باید برای جلب توجه شوهر به نظافت و آرایش خود برسد و لباس آراسته بپوشد. انجام این امر به قدری مهم است كه در بعضی از موارد به از هم پاشیدگی اساس خانواده می انجامد. در اینجا لازم به یادآوری است كه هیچ شوهری از زنی كه برای دیگران خودآرایی و خودنمایی كند، خوشش نمی آید.

4- داشتن پوشش مناسب: زنان باید بدن خود را از نامحرم بپوشانند. یكی از عللی كه در غرب بنیان خانواده را سست كرده و از هم گسیخته، خودنمایی زنان با بدن های عریان است. مردان ایرانی،حتی افراد بی بند و بار و به اصطلاح متجدد، زنی را كه با اندام بدون پوشش و لباس های كوتاه و تنگ در برابر نامحرم ظاهر شود، برای همسری نمی پسندند.

5- داشتن جمال و كمال: زن باید از نظر فیزیكی سالم، و از نظر زیبایی مورد پسند همسرش قرار گیرد. همسر زیبا و سالم با داشتن خصوصیات خلقی مناسب و سایر شایستگی ها، نعمتی است كه مافوق آن متصور نیست.

6- اصالت خانوادگی: چون وراثت و تربیت اساس رفتار انسان را تشكیل می دهد، بنابراین منظور از اصالت خانوادگی آن است كه دختر در خانواده ای مۆمن و با فرهنگ تربیت شده و از نظر وراثت نیز زمینه داشته باشد ؛ در این صورت متخلق به اخلاق حسنه خواهد بود.

7- عاقل و خردمند: زنی كه یك عمر با مردی مصاحبت دارد، باید باهوش و خردمند باشد. عقل و خرد از ویژگی های زن شایسته است. امیرالمومنین علی (ع) فرمود: از ازدواج با زنی كه كم خرد است خودداری كنید. زیرا مصاحبت او گرفتاری سختی است و فرزندان او ضایع و مهمل خواهند بود.

8- دیانت و تقوی و حسن خلق: همانطور كه دیانت و تقوی و حُسن خلق از معیارهای شوهر شایسته است، برای زن نیز از جمله حسنات و ضوابط شایستگی به شمار می رود..

 1 نظر

مديريت زن درخانواده براي رسيدن به سبك زندگي اسلامي

20 آذر 1392 توسط مظلومی

مديريت زن در خانواده براي رسيدن به سبك زندگي اسلامي
مديريت زن

بعضي از دانشمندان عقيده دارند كه در آغاز، قبايل ابتدايي سازماني كه بتوان آن را با ساده ترين حكومت ها مقايسه كرد وجود نداشته است و تنها سازماني كه مي توانسته، اعضاء خود را ملزم به رعايت قانون واحدي بنمايد«خانواده» بوده، كه زير فرمان پدر يا رئيسي اداره مي شده، كه وظايف متعددي بر عهده داشته است از جمله وظيفه ي حفظ و نگه داري اعضاء خانواده از تجاوز يكديگر، نظارت بر مقررات داخلي و رعايت آن به وسيله ي فرد فرد اعضاء، در چنين خانواده اي در مشرق وجود داشت.
«خانواده» جامعه ي كوچكي است كه نيازمند«مديريت» است و تقسيم عادلانه كار در محيط خانواده ي خود نمونه اي از رعايت عدالت اجتماعي و تدبير در نهاد كوچكي از اجتماعي است. مديريت زن در اقتصاد خانواده در راستاي مديريت مرد است كه شامل اين موارد مي شود: توجه به اقتصاد خانواده، تغذيه ي متناسب با توانايي مرد و وادار نكردن مرد بر آنچه توانايي آن را ندارد.1
هماهنگي در زمينه اقتصادي ، در ايجاد روابط سالم و سازنده نقش مهمي دارد. اگر زن و شوهر هنگام ازدواج، همان گونه كه كفو بودن در اعتقادات ديني را در نظر گرفته اند به كفو بودن در فرهنگ و سطح فكر و هم گوني اقتصادي نيز اهميت دهند، در آينده مسأله و اختلافي دراين زمينه نخواهد داشت، يعني با خانواده ي ازدواج كنند كه در آن طرز فكر هاي اقتصادي، آداب و رسوم ، خلقيات و ارزش هايشان شبيه هم باشد.
نقش مؤثر زن در اقتصاد خانواده و مديريت او در ساماندهي وضعيت خانه بيانگر موقعيت و جايگاه اوست. مديريت او در دخل و خرج و تهيه و مصرف كالاهاي مورد نياز مي باشد. كه با يك برنامه ريزي دقيق كه عبارت است از «تفكر در كليات و جزئيات» برنامه مي تواند براي زندگي اش تصميم گيري نمايد.2.
———————
1. رضا تقوي دامغاني، نگرشي بر مديريت اسلامي ، ص 24
2. حسين خنيفر، مهارت هاي زندگي ، ص
190

 3 نظر

قيمت وجود

18 آذر 1392 توسط مظلومی

قيمت وجود

صاحبان گنج و گوهر، جواهرات خود را در معرض  دست وديد رهگذران نمي گذارند تا جلوه كند و سارق رابه هوس اندازد . كاش بانوان، قدر و قيمت وجود خود را بدانند، بعضي ها چه راحت خود را به دام مي اندازند و با پاي خود به قربانگاه مي روند.

 2 نظر

زن و «نفس واحده»

17 مهر 1392 توسط مظلومی

زن و «نفس واحده»
چرا در قرآن كريم آمده :« ما شما را از (نفس واحده) آفريديم كه همان حضرت آدم است، در حالي كه «زن» را ناديده گرفته و حتي گفته شده«حوا» را از آن نفس واحده آفريديم؟!!


در آيه اول سوره ي نساء آمده است:
« يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالا كَثِيرًا وَنِسَاءً وَاتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي تَسَاءَلُونَ بِهِ وَالأرْحَامَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبًا؛ اي مردم! از (مخالفت) پروردگارتان بپرهيزيد، همان كسي كه همه ي شما از يك انسان آفريد، و همسر او را نيز، از جنس او خلق كرد. و از آن دو، مردان و زنان فراواني (در روي زمين) منتشر ساخت. و از خداي بپرهيزيد كه (همگي به عظمت او معترفيد و) هنگامي كه چيزي از يك ديگر مي خواهيد، نام او را مي بريد. و نيز از قطع رابطه با خويشاوندان خود، پرهيز كنيد! زيرا خداوند ، مراقب شماست».
برخي مفسران1 با دقت در اين آيه شريفه گفته اند:
«نفس واحده» يك مفهوم عام دارد كه بيانگر حقيقت واحد و مشترك همه انسان هاست و يك مصداق خاص دارد كه بيانگر حضرت آدم عليه السلام به عنوان پدر همه انسان هاست . به همين جهت اين آيه از يك سو به حقيقت مشترك همه انسان ها اشاره دارد كه «حوا» نيز از همان حقيقت مشترك مي باشد و نشان از آن دارد كه زن و مرد از يك گوهر مشترك مي باشند.
از سوي ديگر در اين آيه شريفه يك لطافت عاطفي و تربيتي نيز وجود دارد و آن اينكه همگي انسان ها را متوجه سرآغاز وجودشان كرده كه همگي از يك ريشه و از يك پدر و مادر هستند لذا دليلي ندارد كه اختلاف داشته باشند بلكه لازم است تقواي الهي را رعايت كنند.
علامه طباطبايي نيز فرموده است كه اين آيه درصدد بيان اين نكته است كه همسر حضرت آدم از جنس خود او آفريده شده است و هر دو تشابه در نوعيت دارند، ولي اين كه همسر حضرت آدم از بدن و عضو او آفريده شده باشد، هرگز آيه بر آن دلالت ندارد.2
بنابراين نه تنها در اين آيه نقش زن ناديده گرفته نشده است، بلكه باصراحت و روشني تمام، بعد از بيان خاستگاه خلقت آدم و حوّا و گسترش نسل انساني توسط زن و مرد، در ذيل آيه ضمن اشاره به «ارحام» به نقش ممتاز زن در توليد نسل تأكيد مي ورزد چون« ارحام» اشخاصي هستند كه از طريق «رحم» به يكديگر مرتبط مي باشند كه در فارسي به آن خويشاوند مي گوييم. بنابراين هم از دلالت انفرادي آيه اول نساء و هم از دلالت مجموعي آيات مشابهه به دست مي آيد كه هرگز قرآن نقش زن را در گسترش نسل بشر ناديده نگرفته است.
——————————-
1. ر. ك : درس هاي تفسير آيه الله جوادي آملي ، سوره ي نساء.
2. طباطبايي، الميزان، ص136-137.

 نظر دهید »
  • 1
  • 2
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

مدرسه علمیه قدسیه بهشهر

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

محتواها

  • چکیده تحقیق پایانی : بررسی عوامل اجتماعی مؤثر در بزهکاری زنان در جامعه ایران
  • چکیده تحقیق پایانی : تأثیر ماهواره بر تغییر سبک زندگی اسلامی
  • چکیده تحقیق پایانی : تأثیر ماهواره بر تغییر سبک زندگی اسلامی
  • ولادت حضرت فاطمه سلام الله علیها مبارک
  • گزارش تصویری هفته ی کتاب آبان 97
  • میلاد پیامبر صلی الله علیه و آله
  • نحوه ی تأثیر کتاب
  • هفته ی کتاب و کتابخوانی گرامی باد .
  • معرفی کتابخانه تخصصی قدسیه ( مدرسه علمیه قدسیه شهرستان بهشهر)
  • برگزاری نشست علمی - پژوهشی به مناسبت فرا رسیدن هفته ی کتاب (20 آبان97)
  • نصایح ارزشمند حضرت مجتبی علیه السلام هنگام شهادت
  • دیوان نام شیعیان نزد حضرت مجتبی علیه السلام بود
  • آری من جامانده ام، جامانده ایی که می داند خواهد رفت
  • یقیناً امام حسین علیه السلام کشته ی اشک است؛ هیچ مؤمنی او را یاد نمی کند مگر آنکه می گرید...
  • بقاء طومار فقه و توحید در اثر قیام سید الشهدا علیه السلام
  • آثار سجده بر تربت سید الشهدا علیه السلام
  • کرامت زائر امام حسین علیه السلام
  • اعجاز اربعین حسینی
  • چکیده تحقیق پایانی : آسیب شناسی هویت فرهنگی از منظر اسلام و مکاتب غربی
  • كتابخانه، وسيله خدمت است.
دانشنامه عاشورا

مدرسه علمیه قدسیه بهشهر

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس