شركت در انتخابات ، سبقت در كار خير
شركت در انتخابات ، سبقت در كار خير
در انديشه سياسي اسلام مفاهيمي چون قدرت، مشاركت در قدرت، كسب قدرت و مانند آن جايگاهي ندارد، و به جاي آن مسائلي چون ولايت همگاني، مشاركت در امور اجتماعي، مسئوليت اجتماعي و وظيفه و تكليف مومن نسبت به خود و جامعه مطرح است. بر اين اساس هر كس موظف است تا براي رهايي ا ز خسران ابدي نه تنها در انجام كارهاي عبادي شخصي مانند نماز و روزه و حج بكوشد، بلكه لازم است تا در كارهاي عبادي اجتماعي نيز مشاركت فعال داشته باشد و اهل انفاق، زكات و دستگيري مردم باشد و كارهاي نيك انجام دهد و حتي ديگران را بدان سو بخواند و توصيه و سفارش نمايد.(بقره/105 و عصر)
از نظر اسلام مشاركت در عرصه هاي اجتماعي، وظيفه اي همگاني است و بايد انسان مكلف در امور اجتماعي پذيراي مسئوليت باشد و فعالانه در همه كارهاي خير و نيك مشاركت داشته باشد. اسلام به شدت با هر گونه رفتار ضد اجتماعي مخالفت مي كند و رهبانيت را بر نمي تابد. زيرا سعادت شخصي را در گرو سعادت جمعي مي داند(حديد/27) از اين رو مشاركت در همه عرصه هاي اجتماعي از عمران مساجد(توبه/18) جهاد و جنگ در راه خدا(مائده/25) توليد علم و ثروت و آباداني زمين و ايجاد تمدن جهاني( هود/61)، قيام به عدالت و اجراي قسط و برپايي و اجراي قوانين (حديد/25) آموزش و تعليم و تربيت(بقره/129و ال عمران/164) و مانند آن را امري واجب و تكليفي الزام آور مي داند.
اين حضور، البته عملي عبادي است كه موجبات تعالي فرد و جامعه و سعادت دنيوي و اخروي را فراهم مي آورد، حضور در عرصه هايي چون انتخابات و در اموري چون شوراها براي همه كساني كه شايسته مشورت هستند، لازم و تكليف است و كسي نمي تواند از انجام اين تكليف و وظيفه خودداري كند و در جايي كه به حكم اسلام لازم است تا به عنوان اتاق فكر در جامعه حضوري فعال داشته باشد و به رهبري و كارگزاران نظام مشورت دهد، نبايد از انجام اين مسئوليت سرباز زند.