صبر و شکیبایی منتظر
صبر و شکیبایی منتظر
«فَصبِرنِی علی ذلک؛ پس مرا صبر و شکیبایی عطا فرما».
بر حسب روایات، حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و ائمه طاهرین علیهم السلام از کسانی که در این عصر ثابت قدم و صابر می مانند، مدح و تقدیر فراوان نموده، ایمان آن ها را ستوده و به پاداش های بزرگ و درجات بلند وعده داده اند، انتظار بدون عنصر پایداری و شکیبایی و صبر در برابر مشکلات، پوسته ای بدون مغز و قالبی بی محتوا است و در حقیقت انتظار نیست، روح و جوهر اصلی انتظار، مقاومت و صبر است. کسی که منتظر تحقق یاقتن هدف آرمانی است، باید تا فرا رسیدن زمان پیدایی هدف و شکل گرفتن آرمان، پایداری و شکیبایی کند، تاب و توان از دست ندهد و هر ناملایمتی را در آن راه با بردباری بپذیرد.(عصر زندگی، محمد حکیمی، ص235).
در احادیث بسیاری از انتظار در پرتو صبر و انتظار فرج با صبر، سخن گفتنه اند. در سخنی از امام رضا علیه السلام آمده است:« ما أحسن الصبر و إنتظار الفرج؛ چه نیکو است شکیبایی و انتظار فرج».(بحارالانوار، ج53، ص129).
رسول اکرم صلی الله علیه وآله و سلم نیز در حدیثی از غیبت امام دوازدهم عج الله تعالی فرجه الشریف خبر داده و فرموده است:« طوبی للصابرین فی غیبته؛ خوشا به حال صبر کنندگان در غیبت او».( منتخب الاثر، ح4، ص227).
صبر و پایداری مردم در آخرالزمان ستایش شده و همین خصلت مهم، مایه امتیاز آنان از مسلمانان صدر اسلام به شمار آمده است. امام صادق علیه السلام به نقل از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرموده است:« سیأتی قومٌ مِن بعدِکم، الرجل الواحدُ منهم له اجرُ خمسین منکم … إنّکم لو تَحَمَّلوا لما حُمِّلوا لم تَصبِروا صبرَهم؛ پس از شما کسانی بیایند که یک نفر ایشان پاداش پنجاه نفر از شما را داشته باشد…؛ اگر آنچه که به ایشان از حوادث روزگار می رسد، به شما برسد، صبر آنان را نخواهید داشت».( مکیال المکارم ، ج2، ص222- بحارالانوار، ج52، ص130).