مدرسه علمیه قدسیه بهشهر

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

راهنماي سلامتي در روزه داري

09 تیر 1393 توسط مظلومی

راهنماي سلامتي در روزه داري
در طول ماه مبارك رمضان رژيم غذايي ما نبايد با حالت عادي خيلي تفاوت كند و بايد كاملاً در حد امكان ساده باشد. رژيم بايد به گونه اي باشد كه وزن ما ثابت بماند نه كاهش يابد و نه افزايش. اما اگر افرادي اضافه وزن دارند، ماه مبارك رمضان فرصت مناسبي براي تعديل وزن آنها به شمار مي آيد.
به دليل طولاني ساعات روزه داري و نسبتاً كوتاه بودن زمان صرف غذل در طول شبانه روز لازم است براي وعده هاي سحر و افطار به سهل الهضم و يا كندهضم بودن غذا دقت كنيم. استفاده از غذاهاي سهل الهضم در افطار توصيه مي شود.
در زير به تعدادي از غذاهاي سهل الهضم و كند هضم اشاره شده است.
پيشنهاد مي شود حتي المقدور از غذاهاي پخته يا بخارپز استفاده شود.
سعي كنيد نمك زيادي به غذا اضافه نكنيد.
غذاهاي حاوي فيبر شامل انواع ميوه و سبزي، نان تهيه شده از گندم كامل(سنگگ)، غلات و دانه ها، نخود سبز و پخته، كدو مسمايي، بلغور، اسفناج و ساير گياهان مثل برگ چغندر ( غني از آهن) ، ميوه هاي با پوست، ميوه هاي خشك مخصوصاً گلابي، آلو، انجير، بادام و غيره.
رژيم غذايي بايد به نسبت مناسبي از همه گروه هاي ميوه، سبزي ها، گوشت، مرغ،ماهي، نان، غلات و لبنيات باشد. غذاهاي سرخ كردني براي سلامتي مضر است و مصرف آنها بايد محدود شود.
ماه مبارك رمضان فرصت مناسبي براي ترك برخي عادات غلط است. به عنوان نمونه همگان مي دانند كه مصرف سيگار براي سلامتي مضر است و نه تنها سلامت خود فرد، بلكه سلامت اطرافيان فرد را نيز به مخاطره مي اندازد. ماه مبارك رمضان كه ماه اطاعت از امر خداوند و مقاومت در مقابل وسوسه هاي شيطاني است، اين فرصت را در اختيار افراد سيگاري قرار مي دهد كه مقدمه ترك دائم و يا حتي موقت سيگار را فراهم كنند.
اميد است با رعايت تغذيه صحيح در اين ايام پربركت و پرفيض، ضمن حفظ سلامت تن با پيروي از احكام خداوند متعال و انجام عبادات و مناجات در اين ماه مبارك بتوانيم روح و روان خود را صيقل دهيم.

 نظر دهید »

سلامت بنوشید

05 شهریور 1391 توسط مظلومی

سلامت بنوشید

ما روزانه مقدار زیادی آب می نوشیم، خوب است نکاتی درباره سلامت آن بدانیم:

1. بهتر است آب را در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنیم. این ظروف دارای  مقدار زیادی منومر هستند که ماده ای گرفته شده از نفت است و سمی است. این ماده پس از خم شدگی یا ساییدگی در سطح ظرف آزاد شده و آب را مسموم می سازد. همچنین در صورت یخ زدگی ظروف پلاستیکی نیز منومر آزاد می شود.

2. بهتر است آب را در ظروف شیشه ای، مسی یا برنجی نگهداری و استفاده نمایید.

3. نوشیدن آب خیلی سرد یا خیلی داغ در ظروف یک بار مصرف خطرناک است و علاوه بر آزاد شدن منومر، در بلند مدت باعث بروز بیماری های گوارشی و بدخلقی یا کم حوصلگی می شود.

 نظر دهید »

کندی فرایند پیری با مصرف پسته

04 شهریور 1391 توسط مظلومی

کندی فرایند پیری با مصرف پسته

آنتی اکسیدان های موجود در پسته می توانند فرایند پیری را کندتر کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، گیتی ابوحسین، نماینده آزمایشگاه سازمان غذا و دارو در ستاد عالی پسته گفت: مصرف پسته موجب کاهش خطر بیماری های قلب و عروق می شود و از آنجا که پسته منبع غنی از آنتی اکسیدان ها است، مشاهده شده که حتی دریافت معتدل پسته از دچار شدن فرد به التهاب عروق پیشگیری می کند. پسته منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها است، پسته خام منبع خوبی از ویتامین های A و E که هر دو از مقابله کنندگان با بیماری های التهابی در بدن هستند. هنگامی که بدن دارای آننی اکسیدان و مواد معدنی کافی باشد، توان مبارزه با التهاب را خواهد داشت.

پسته دارای آنتی اکسیدان های محلول در چربی است که توان محافظت از بدن را در برابر پراکسیدها را برعهده دارد. این پراکسیدها از عوامل پیری سلولی و سرطانزا در بدن هستند که با مصرف پسته می توان از این امر جلوگیری کرد وی با بیان این که استفاده از پسته در مبارزه با دیابت نیز مؤثر است افزود: پسته دارای آنتی اکسیدان های ویژه ای است که می توانند از آسیب های بافتی در بیماران مبتلا به دیابت جلوگیری کنند. همچنین از پسته می توان به عنوان یک افزودنی سودمند غذایی در صنایع غذایی استفاده کرد، بدون اینکه زیان های افزودنی های شیمیایی را داشته باشد.

 نظر دهید »

انگور

18 تیر 1391 توسط مظلومی


انگور و خواص آن

درخت انگور با نام علمي Vitis vinifera از خانواده انگورسانان Vitaceae است. در اين خانواده حدود 11 جنس و بيش از 600 گونه وجود دارد. مهمترين جنس اين خانواده جنس انگور است. اين گياه حالت بوته اي و رونده دارد و داراي پيچک در مقابل بعضي از برگها مي باشد. انگور يا مو يکي از انواع گياهان دو لپه اي مي باشد. انگور يکي از مهمترين ميوه هايي است که از زمانهاي بسيار قديم مورد استفاده بشر قرار گرفته است. بطورکلي ، دو نظريه متفاوت در مورد ديرينگي انگور وجود دارد. عده اي معتقدند که انگور ، حتي قبل از پيدايش غلات ، مورد استفاده بشر قرار گرفته است.

انگور بطور وحشي و به مقدار فراوان در جنگلها وجود داشته و انسانهاي نخستين از برگ و ميوه آن بهره مي جستند. انگور ميوه اي است بهشتي که شامل ويتامينهاي A , B ، C مي باشد هچنين داراي مقداري منيزيم ، کلسيم ، آهن ، فسفر ، پتاسيم و آلبومين است. انگور يکي از ميوه هاي ضد سرطان شناخته شده است و اين به خاطر خواص ضد عفوني کنندگي آن است.

ارزش غذايي انگور


انگور از نظر ارزش غذايي و خواص بهداشتي ، داراي سودمنديهاي بسياري است. از مهمترين مواد قندي موجود در حبه هاي انگور تازه ، ساکارز ، گلوکز و دکستروز مي باشد. از اسيدهاي آلي اسيد فرميک ، اسيد ماليک ، اسيد سيتريک و اسيد تارتاريک را مي توان نام برد. نمک هاي کاني مانند آهک ، منيزيم ، آهن ، منگنز ، سيليس وجود دارد. مقدار انرژي موجود در هر 100 گرم انگور تازه 67 کيلوکالري است.

مشخصات انواع انگور

انگورها را به 2 گروه مي توان تقسيم کرد. يکي انگورهاي کشمشي که براي تهيه سبزه و ديگر کشمش مورد استفاده قرار مي گيرند. ديگري انگورهايي که غالبا دانه دار بوده و براي تهيه آب انگور به مصرف مي رسند.

خواص انگور

ميوه بسيار مفيدي است که خاصيت قليايي دارد و باعث قليايي شدن خون مي شود. و از اين لحاظ هر کيلوي آن معادل يک ليتر آب معدني است. به علت وجود مواد قندي زياد انرژي زا است و حرارت بدن را تامين مي کند. به علت داشتن پتاسيم مقوي قلب و يک داروي موثر براي کم خوني است زيرا داراي آهن ، منگنز و منزيم است. آب انگور در رژيم غذايي افراد چاق که بخواهند لاغر شوند زياد مصرف مي شود و به علت کم داشتن مواد چربي مانع افزايش وزن مي شود.انگور پوست را شاداب و روشن مي كند

ميوه انگور براي تقويت و طراوت پوست و روشن كردن رنگ پوست مفيدست .ميوه انگور بسيار مقوي و مغذي است، ميوه انگور براي طراوت پوست صورت بسيار مفيدست؛ آب انگور تازه را با يك تكه پنبه به صورت بماليد و پس از 10 دقيقه با آب نيم گرم محتوي كمي جوش شيرين بشوييد. انگور خون را تصفيه و سينه و ريه را صاف و تميز مي كند. همچنين انگور براي درمان ورم معده و روده مفيد و يبوست را برطرف مي كند و در درمان سل ريوي و سياه سرفه مؤثرست. از اين ميوه براي درمان اسهال خوني استفاده مي شود، افرادي كه معده ضعيف دارند بايد انگور را بدون پوست بخورند زيرا پوست آن دير هضم و موجب دل درد، نفخ و عوارض ديگر مي شود.همچنين: خواص طبي غوره را هم در اين جا بيان خواهم كرد:

1- در درمان ورم مخاط دهان و نرمي لثه ها مؤثرست.

2- آب غوره براي درمان چاقي مفرط مفيدست.

3- بيماري اسكوربوت كه به علت كمي ويتامين"C” در بدن است با آب غوره درمان مي شود.

4- آب غوره چون داراي تارتارات پتاسيم است براي درمان سياتيك و رماتيسم حاد بسيار مفيدست.

5- در دفع زردي مؤثرست.

6- خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو مي اندازد.

7- حرارت و صفراي بدن را دفع و روده ها را ضدعفوني مي كند.

8- آب غوره تقويت كننده كبد است.

9- براي برطرف كردن ورم گلو آب غوره قرقره كنيد.

10- براي دفع كرم روده و تقويت معده بايد به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زيره سياه مصرف كنيد البته در اين مدت بايد از خوردن غذاهاي سنگين اجتناب نمايند.

11- آب غوره درمان كننده پا درد و كمردرد است. براي معالجه مي توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود البته از خوردن غذاهاي سنگين در اين مدت بايد اجتناب كرد.

12- ترشي غوره نيز رماتيسم و سياتيك را درمان مي كند.

 نظر دهید »

دنبال بی هسته اش نباشید

24 خرداد 1391 توسط مظلومی

هسته انگور

هسته انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است. دارای"تانن” است، بنابراین قابض است؛ پس درمان زخم هاست و زیادی روان بودن معده را درمان می کند. اگر کسی مجبور است وقت زیادی صرف دستشویی کند، می تواند از این هسته استفاده کند، چون ادرار را کاهش می دهد. افزون بر این برای درمان مبتلایان به بیماری سل، گرد هسته انگور را به آنها می دهند. جالب است بدانید سوخته گرد هسته انگور برای آبریزش چشم و تقویت بینایی سودمند است و به صورت سرمه نیز در چشم می کشند.

منبع : مجله خانه خوبان ش 84-85.

 1 نظر
  • 1
  • 2
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

مدرسه علمیه قدسیه بهشهر

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

محتواها

  • چکیده تحقیق پایانی : بررسی عوامل اجتماعی مؤثر در بزهکاری زنان در جامعه ایران
  • چکیده تحقیق پایانی : تأثیر ماهواره بر تغییر سبک زندگی اسلامی
  • چکیده تحقیق پایانی : تأثیر ماهواره بر تغییر سبک زندگی اسلامی
  • ولادت حضرت فاطمه سلام الله علیها مبارک
  • گزارش تصویری هفته ی کتاب آبان 97
  • میلاد پیامبر صلی الله علیه و آله
  • نحوه ی تأثیر کتاب
  • هفته ی کتاب و کتابخوانی گرامی باد .
  • معرفی کتابخانه تخصصی قدسیه ( مدرسه علمیه قدسیه شهرستان بهشهر)
  • برگزاری نشست علمی - پژوهشی به مناسبت فرا رسیدن هفته ی کتاب (20 آبان97)
  • نصایح ارزشمند حضرت مجتبی علیه السلام هنگام شهادت
  • دیوان نام شیعیان نزد حضرت مجتبی علیه السلام بود
  • آری من جامانده ام، جامانده ایی که می داند خواهد رفت
  • یقیناً امام حسین علیه السلام کشته ی اشک است؛ هیچ مؤمنی او را یاد نمی کند مگر آنکه می گرید...
  • بقاء طومار فقه و توحید در اثر قیام سید الشهدا علیه السلام
  • آثار سجده بر تربت سید الشهدا علیه السلام
  • کرامت زائر امام حسین علیه السلام
  • اعجاز اربعین حسینی
  • چکیده تحقیق پایانی : آسیب شناسی هویت فرهنگی از منظر اسلام و مکاتب غربی
  • كتابخانه، وسيله خدمت است.
دانشنامه عاشورا

مدرسه علمیه قدسیه بهشهر

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس