انگور
انگور و خواص آن
درخت انگور با نام علمي Vitis vinifera از خانواده انگورسانان Vitaceae است. در اين خانواده حدود 11 جنس و بيش از 600 گونه وجود دارد. مهمترين جنس اين خانواده جنس انگور است. اين گياه حالت بوته اي و رونده دارد و داراي پيچک در مقابل بعضي از برگها مي باشد. انگور يا مو يکي از انواع گياهان دو لپه اي مي باشد. انگور يکي از مهمترين ميوه هايي است که از زمانهاي بسيار قديم مورد استفاده بشر قرار گرفته است. بطورکلي ، دو نظريه متفاوت در مورد ديرينگي انگور وجود دارد. عده اي معتقدند که انگور ، حتي قبل از پيدايش غلات ، مورد استفاده بشر قرار گرفته است.
انگور بطور وحشي و به مقدار فراوان در جنگلها وجود داشته و انسانهاي نخستين از برگ و ميوه آن بهره مي جستند. انگور ميوه اي است بهشتي که شامل ويتامينهاي A , B ، C مي باشد هچنين داراي مقداري منيزيم ، کلسيم ، آهن ، فسفر ، پتاسيم و آلبومين است. انگور يکي از ميوه هاي ضد سرطان شناخته شده است و اين به خاطر خواص ضد عفوني کنندگي آن است.
ارزش غذايي انگور
انگور از نظر ارزش غذايي و خواص بهداشتي ، داراي سودمنديهاي بسياري است. از مهمترين مواد قندي موجود در حبه هاي انگور تازه ، ساکارز ، گلوکز و دکستروز مي باشد. از اسيدهاي آلي اسيد فرميک ، اسيد ماليک ، اسيد سيتريک و اسيد تارتاريک را مي توان نام برد. نمک هاي کاني مانند آهک ، منيزيم ، آهن ، منگنز ، سيليس وجود دارد. مقدار انرژي موجود در هر 100 گرم انگور تازه 67 کيلوکالري است.
مشخصات انواع انگور
انگورها را به 2 گروه مي توان تقسيم کرد. يکي انگورهاي کشمشي که براي تهيه سبزه و ديگر کشمش مورد استفاده قرار مي گيرند. ديگري انگورهايي که غالبا دانه دار بوده و براي تهيه آب انگور به مصرف مي رسند.
خواص انگور
ميوه بسيار مفيدي است که خاصيت قليايي دارد و باعث قليايي شدن خون مي شود. و از اين لحاظ هر کيلوي آن معادل يک ليتر آب معدني است. به علت وجود مواد قندي زياد انرژي زا است و حرارت بدن را تامين مي کند. به علت داشتن پتاسيم مقوي قلب و يک داروي موثر براي کم خوني است زيرا داراي آهن ، منگنز و منزيم است. آب انگور در رژيم غذايي افراد چاق که بخواهند لاغر شوند زياد مصرف مي شود و به علت کم داشتن مواد چربي مانع افزايش وزن مي شود.انگور پوست را شاداب و روشن مي كند
ميوه انگور براي تقويت و طراوت پوست و روشن كردن رنگ پوست مفيدست .ميوه انگور بسيار مقوي و مغذي است، ميوه انگور براي طراوت پوست صورت بسيار مفيدست؛ آب انگور تازه را با يك تكه پنبه به صورت بماليد و پس از 10 دقيقه با آب نيم گرم محتوي كمي جوش شيرين بشوييد. انگور خون را تصفيه و سينه و ريه را صاف و تميز مي كند. همچنين انگور براي درمان ورم معده و روده مفيد و يبوست را برطرف مي كند و در درمان سل ريوي و سياه سرفه مؤثرست. از اين ميوه براي درمان اسهال خوني استفاده مي شود، افرادي كه معده ضعيف دارند بايد انگور را بدون پوست بخورند زيرا پوست آن دير هضم و موجب دل درد، نفخ و عوارض ديگر مي شود.همچنين: خواص طبي غوره را هم در اين جا بيان خواهم كرد:
1- در درمان ورم مخاط دهان و نرمي لثه ها مؤثرست.
2- آب غوره براي درمان چاقي مفرط مفيدست.
3- بيماري اسكوربوت كه به علت كمي ويتامين"C” در بدن است با آب غوره درمان مي شود.
4- آب غوره چون داراي تارتارات پتاسيم است براي درمان سياتيك و رماتيسم حاد بسيار مفيدست.
5- در دفع زردي مؤثرست.
6- خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو مي اندازد.
7- حرارت و صفراي بدن را دفع و روده ها را ضدعفوني مي كند.
8- آب غوره تقويت كننده كبد است.
9- براي برطرف كردن ورم گلو آب غوره قرقره كنيد.
10- براي دفع كرم روده و تقويت معده بايد به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زيره سياه مصرف كنيد البته در اين مدت بايد از خوردن غذاهاي سنگين اجتناب نمايند.
11- آب غوره درمان كننده پا درد و كمردرد است. براي معالجه مي توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود البته از خوردن غذاهاي سنگين در اين مدت بايد اجتناب كرد.
12- ترشي غوره نيز رماتيسم و سياتيك را درمان مي كند.